Παρουσίασε χάρτη με τουρκική υφαλοκρηπίδα ως την Κρήτη

Παρουσίασε χάρτη με τουρκική υφαλοκρηπίδα ως την Κρήτη

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα, παρουσίασε χάρτη με την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας να φτάνει σχεδόν ως την Κρήτη ενώ δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει ότι η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters  o Μεβλούτ Τσαβούσογλου κάλεσε όλα τα μέρη στην ανατολική Μεσόγειο να συνεργασθούν με την Τουρκία για την επίλυση προβλημάτων στην περιοχή.

«Στην υφαλοκρηπίδα μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών «επιθυμούμε το δίκαιο μοίρασμα του πλούτου. Δεν αποκλείουμε κανένα μοντέλο επίλυσης του Κυπριακού, όπως και δεν επιβάλουμε κανένα μοντέλο. Από την άλλη δεν θα κάτσουμε στο τραπέζι μόνο για να κάτσουμε», πρόσθεσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Θέλουμε να δούμε την Ελλάδα ως εταίρο για όλα τα θέματα της περιοχής στα πλαίσια του Καζάν - Καζάν, δηλαδή του win - win. Ελάτε να εργαστούμε για την ευημερία των λαών μας. Το μήνυμά μας σε όλους όσους δείχνουν ενδιαφέρον για την περιοχή είναι να συναντηθούν μαζί μας στο επίπεδο συνεργασίας για να κερδίσουν όλοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ωστόσο καθώς αναφερόταν σε win-win επίλυση τω διαφορών, στην γιγαντοοθόνη πίσω του προβαλλόταν βίντεο που απεικόνιζε την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας να μην επηρεάζεται από την ύπαρξη της Ρόδου και του Καστελόριζου και να φτάνει σχεδόν ως την Κρήτη.