Τραμπ: Προσωπική μου απόφαση να χαρακτηρίσω «νοθευμένες» τις εκλογές του 2020 (vid)

Τραμπ: Προσωπική μου απόφαση να χαρακτηρίσω «νοθευμένες» τις εκλογές του 2020 (vid)

Την ευθύνη για τις αναφορές του περί νοθείας των προεδρικών εκλογών το 2020, ανέλαβε αποκλειστικά ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό NBC, σημειώνοντας ότι δεν άκουσε τη γνώμη δικηγόρων και μελών της προεκλογικής του καμπάνιας, πως είχε χάσει τις εκλογές.

«Σε πολλές περιπτώσεις δεν τους άκουσα. Αλλά άκουσα άλλους. Άκουσα πολλούς άλλους, που έλεγαν ότι οι εκλογές ήταν νοθευμένες», υποστήριξε και απαντώντας στο ερώτημα πώς έφθασε στο συμπέρασμα της «καλπονοθείας» είπε ότι ήταν δική του απόφαση.

«Ξέρετε ποιον ακούω; Τον εαυτό μου. Είδα τι συνέβη. Παρακολούθησα τις εκλογές και σκέφθηκαν ότι είχαν τελειώσει στις 10 το βράδυ εκείνο», είπε ο Τραμπ. «Ήταν δική μου η απόφαση. Αλλά άκουσα κάποια άτομα. Κάποιοι το είπαν αυτό», πρόσθεσε.

Επίσης, μεταξύ άλλων, ισχυρίστηκε ότι «υπάρχουν τόσα πολλά στοιχεία ότι οι εκλογές ήταν νοθευμένες»

 

Ως προς τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και σχετίζονται με απόπειρες ανατροπής της εκλογικής του ήττας το 2020 στην πολιτεία Τζόρτζια, παράνομη διατήρηση διαβαθμισμένων εγγράφων, εξαπάτηση τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών και πλαστογράφηση επιχειρηματικών αρχείων, τόνισε πως είναι αθώος.