Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι θα επισκεφθεί την Άγκυρα στις 4 Ιανουαρίου για να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για συνομιλίες που πιθανότατα θα επικεντρωθούν στην κατάσταση στη Γάζα και τη Συρία, καθώς και στις διμερείς σχέσεις, δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος την Τρίτη.
Η προγραμματισμένη για το τέλος Νοεμβρίου επίσκεψη του Ραΐσι αναβλήθηκε λόγω των αντικρουόμενων προγραμμάτων των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, δήλωσε επίσης ο αξιωματούχος.
Η Τουρκία, η οποία υποστηρίζει μια λύση δύο κρατών στη σύγκρουση και έχει επικρίνει δριμύτατα το Ισραήλ για τις επιθέσεις του στη Γάζα, ζητά άμεση κατάπαυση του πυρός.
Ενώ έχει εντείνει τη ρητορική της κατά του Ισραήλ από τότε που εξαπέλυσε τη χερσαία επίθεση στη Γάζα σε αντίποινα για την επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, η Τουρκία διατηρεί επίσης εμπορικούς δεσμούς με το Ισραήλ, προκαλώντας αντιδράσεις από ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης και το Ιράν.
