Τ. Ερντογάν: «Γιατί να μην αγοράσουμε τα ρωσικά μαχητικά;»

Τ. Ερντογάν: «Γιατί να μην αγοράσουμε τα ρωσικά μαχητικά;»

Ανοιχτό άφησε ο Τ. Ερντογάν το ενδεχόμενο να αγοράσει η Τουρκία ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Σουχόι Su-35 και Su-57, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποκλείσουν την Άγκυρα από το πρόγραμμα των F-35, απαντώντας «γιατί όχι;» όταν ερωτήθηκε σχετικά κατά τη διάρκεια της επιστροφής του από τη Μόσχα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο αεροσκάφος, ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε πως «δεν ήρθαμε εδώ για το τίποτα. Αφού ενημερωθούμε για την οριστική απόφαση των ΗΠΑ (σ.σ.: για τα F-35), θα κάνουμε τις κινήσεις μας».

«Η αγορά που μας επιτρέπει να καλύψουμε τις ανάγκες μας είναι μεγάλη», επισήμανε ο Τ. Ερντογάν.

Σημειώνεται πως ο Πρόεδρος της Τουρκίας επισκέφθηκε μεταξύ άλλων την αεροπορική έκθεση MAKS στη Ρωσία και είδε να επιδεικνύονται οι δυνατότητες των δύο τύπων ρωσικών μαχητικών πολλαπλών ρόλων.

Φωτογραφία: AP