Συλλήψεις κατασκευαστών και εργολάβων μετά τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία
AP
AP

Συλλήψεις κατασκευαστών και εργολάβων μετά τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία

Σε δεκάδες συλλήψεις υπεύθυνων για κατασκευές κτιρίων προχώρησαν σήμερα οι αρχές στην Τουρκία, μετά τους ισχυρούς σεισμούς που στοίχησαν τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και ισοπέδωσαν πολυκατοικίες στη νότια Τουρκία και τη δυτική Συρία την περασμένη εβδομάδα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Ο Ναζμί Τοσούν, επόπτης κατασκευής και τεχνικός εκπρόσωπος του διαμερίσματος Εμρέ, το οποίο καταστράφηκε στην επαρχία Γκαζιαντέπ, συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη νωρίς το πρωί. Οι εισαγγελείς της Μαλάτια εξέδωσαν επίσης τη Δευτέρα εντάλματα σύλληψης για 31 άτομα, τα οποία σχετίζονται με τα κτίρια που κατέρρευσαν στην πόλη.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Χασάν Αλπαργκούν στα κατεχόμενα της Κύπρου μετά την κατάρρευση κτιρίων που κατασκευάστηκαν από την κατασκευαστική του εταιρεία στη νότια επαρχία των Αδάνων το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο εργολάβος Ιμπραήμ Μουσταφά Ουντσούογου συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη μετά την τεχνική εξέταση των συντριμμιών μιας πολυκατοικίας στην επαρχία Γκαζιαντέπ, όπου διαπιστώθηκε αμέλεια.

Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης συνέλαβε άλλο έναν εργολάβο, τον Μεχμέτ Ερτάν Ακάι, αφού το κτίριό του κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του σεισμού στο Γκαζιαντέπ. Οι εισαγγελείς εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης εναντίον του με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της παραβίασης του οικοδομικού κώδικα.

Ο Μεχμέτ Γιασάρ Τσοσκούν, εργολάβος ενός μεγάλου κτιρίου κατοικιών στην πληγείσα επαρχία Χατάι, τέθηκε επίσης υπό κράτηση το Σάββατο. Συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης καθ' οδόν προς το Μαυροβούνιο, ενώ προσπαθούσε να εγκαταλείψει την Τουρκία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ υποσχέθηκε την Τετάρτη να λάβει μέτρα κατά της αμέλειας μετά τους φονικούς σεισμούς.

 

Διαβάστε ακόμα: 

Συνεχίζονται οι διασώσεις – Φόβοι για διπλάσιο αριθμό νεκρών

Μάχη με τον χρόνο στα χαλάσματα - Επιχείρηση αποκατάστασης της τάξης με συλλήψεις