Στη Ρωσία ο κορυφαίος βουλευτής της Κίνας

Στη Ρωσία ο κορυφαίος βουλευτής της Κίνας

Ο κορυφαίος βουλευτής της Κίνας, Λι Ζανσού, θα παραστεί στο έβδομο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Θα αποτελέσει τον ανώτατο Κινέζο αξιωματούχο που επισκέπτεται τη Ρωσία από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Λι, πρόεδρος της μόνιμης επιτροπής του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου, θα πραγματοποιήσει επίσημες επισκέψεις στη Ρωσία, τη Μογγολία, το Νεπάλ και τη Νότια Κορέα από την Τετάρτη έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Θα παρευρεθεί στο τετραήμερο φόρουμ – που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα – κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Ρωσία. Ο Λι, ο οποίος κατατάσσεται στη θέση Νο. 3 στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, πρόκειται να αποσυρθεί σε συνέδριο του κόμματος τον επόμενο μήνα, αλλά θα διατηρήσει την κοινοβουλευτική του θέση μέχρι τον Μάρτιο.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσαν στρατηγική συνεργασία «χωρίς όρια» τον Φεβρουάριο, εβδομάδες πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.