Πόλεμος στην Ουκρανία: Στη Μαύρη Θάλασσα εισήλθε αντιτορπιλικό των ΗΠΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στη Μαύρη Θάλασσα εισήλθε αντιτορπιλικό των ΗΠΑ

Πολεμικό πλοίο του στόλου των ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία πέρασε τα στενά και μπήκε στη Μαύρη Θάλασσα.

Πρόκειται για το αντιτορπιλικό USS Nitze εξοπλισμένο με κατευθυνόμενους πυραύλους, που πρόσφατα ήταν το πλοίο συνοδείας του πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου USS George H.W. Bush, γράφει η εφημερίδα The Jerusalem Post.

Πριν λίγες μέρες το αμερικανικό αντιτορπιλικό, μαζί με το αεροπλανοφόρο George H.W. Bush επισκέφθηκαν τον Πειραιά και στις 3 Φεβρουαρίου το USS Nitze έκανε επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία Τζεφ Φλέικ συνοδευόμενος από την γενικό πρόξενο Julia Edech συναντήθηκαν με την διοίκηση του αντιτορπιλικού. Η επίσκεψη κράτησε μερικές ώρες, αναφέρει η Jerusalim Post.

Στην ερώτηση αν η πορεία του USS Nitze συνδέεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Τζεφ Φλέικ απάντησε ότι η επίσκεψη γίνεται στα πλαίσια ενεργειών για τη σύσφιξη των σχέσεων ΝΑΤΟ - Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα οι ΗΠΑ προειδοποίησαν την Τουρκία πως θα επιβληθούν κυρώσεις αν συνεχίσει να έχει εμπορικές σχέσεις με την Ρωσία. Σημειώνεται ότι η Άγκυρα εξάγει στη Μόσχα χημικά, μικροτσίπ και άλλα προϊόντα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην εισβολή, στην Ουκρανία.