Σε κίνδυνο το κράτος δικαίου - Ζωτικής σημασίας η νίκη στις εκλογές 
Μπ. Ομπάμα

Σε κίνδυνο το κράτος δικαίου - Ζωτικής σημασίας η νίκη στις εκλογές 

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υποστήριξε ότι το κράτος δικαίου στη χώρα βρίσκεται σε κίνδυνο ύστερα από την απόσυρση των κατηγοριών από το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατά του Μάικλ Φλιν πρώην συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ομπάμα σε συνομιλία με πρώην στελέχη της κυβέρνησης του την οποία επικαλείται το Yahoo News τόνισε ότι «το κράτος δικαίου κινδυνεύει» ύστερα από την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γουίλιαμ Μπαρ, υπέρ της απαλλαγής του απόστρατου αντιστρατήγου Μάικλ Φλιν, πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου. 

Μέλος του επιτελείου Τραμπ στην προεκλογική εκστρατεία του 2016, ο Φλιν βρέθηκε στο στόχαστρο του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ, ο οποίος ερευνούσε τη θρυλούμενη ρωσική παρέμβαση, λόγω αμφιλεγόμενων επαφών του με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον, Σεργκέι Κίσλιακ. Ο Φλιν είχε παραδεχθεί ότι είπε ψέματα στο FBI για τις επαφές του με τον Κίσλιακ, αλλά στη συνέχεια αναίρεσε την κατάθεσή του και δήλωσε αθώος, αφού είχε προσλάβει άλλη ομάδα συνηγόρων.

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος χαρακτήρισε τις εκλογές του Νοεμβρίου «ζωτικής σημασίας» για την χώρα και το μέλλον της αφού κυριαρχεί αυτή τη στιγμή ο διχασμός, ο εγωισμός και η στοχοποίηση των πολιτικών αντιπάλων. Επιπρόσθετα, ο Ομπάμα τόνισε ότι η απάντηση της κυβέρνησης Τραμπ σε αυτή την παγκόσμια κρίση ήταν «χαοτική».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ομπάμα στηρίζει τον πρώην αντιπρόεδρο του Τζο Μπάιντεν για την προεδρία της χώρας στις εκλογές του Νοεμβρίου, ενεργά.