Πολεμικά πλοία στέλνει στην ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία

Πολεμικά πλοία στέλνει στην ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία

Η Τουρκία στέλνει αυξημένο αριθμό πολεμικών πλοίων στην ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με τη τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα YeniSafak επισημαίνοντας πως η ανησυχία της Τουρκίας είναι η πιθανότητα μιας επίθεσης στο Ιντλίμπ της Συρίας από αμερικανικές δυνάμεις οι οποίες αυτή την περίοδο πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις στην ίδια περιοχή με τις αμερικανικές.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα τα αμερικανικά αντιτορπιλικά, εξοπλισμένα με πυραύλους Tomahawk στρέφονται προς την περιοχή της Συρίας και αυτό εκλαμβάνεται ως δείγμα επιθετικότητας προς το τελευταίο ανταρτικό οχυρό της Συρίας, την Ιντλίμπ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι πάνω από 25 πολεμικά πλοία και σκάφη υποστήριξης και περίπου 30 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών αεριωθούμενων αεροσκαφών και των στρατηγικών βομβαρδιστικών, θα συμμετάσχουν στις ασκήσεις της Μεσογείου που αναμένεται να διαρκέσουν από τις 1 Σεπτεμβρίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Με αυτές τις εξελίξεις, η Τουρκία, η οποία είχε προηγουμένως 10 πολεμικά πλοία στην περιοχή, απέστειλε αρκετά περισσότερα ναυτικά σκάφη στην περιοχή, ο ακριβής αριθμός των οποίων παραμένει άγνωστος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Τουρκία έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της σε μια επίθεση στην Ιντλίμπ, λέγοντας ότι θα οδηγήσει σε καταστροφή και «λαμβάνει κάθε μέτρο προφύλαξης για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της στα διεθνή ύδατα».