Μακρόν: Θα πρέπει να φυτέψουμε ένα διαφορετικό δάσος, προσαρμοσμένο στην κλιματική αλλαγή - Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Λαντ
AP Photo
AP Photo

Μακρόν: Θα πρέπει να φυτέψουμε ένα διαφορετικό δάσος, προσαρμοσμένο στην κλιματική αλλαγή - Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Λαντ

«Θα πρέπει να ξαναφυτέψουμε και να φτιάξουμε ένα διαφορετικό δάσος», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, την ώρα που οι πυρκαγιές στη χώρα έχουν ήδη κάψει 1.160.000 στρέμματα από τις αρχές του έτους. 

«Θα πρέπει, το γνωρίζουμε, να ξαναφυτέψουμε και να ανοικοδομήσουμε ένα διαφορετικό δάσος», διότι «πρέπει να προσαρμοστούμε στις συνθήκες της κλιματικής αλλαγής» καθώς και «στις πιέσεις από την οικιστική ανάπτυξη και τον τουρισμό» που αυξάνεται τις τελευταίες δεκαετίες, είπε ο Μακρόν μιλώντας από την αίθουσα κρίσεων όπου συνεδριάζει το επιχειρησιακό κέντρο πυρόσβεσης και διάσωσης (CODIS) του Μπορντό.

Υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο στον νομό Λαντ

Η πυρκαγιά που ξέσπασε την Πέμπτη κοντά στην Μπισκαρός του νομού Λαντ, στη νοτιοδυτική Γαλλία, έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο, ανακοίνωσε επίσης ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, κάτι που αποτελεί καλή είδηση για το Λαντ», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας από την αίθουσα διαχείρισης κρίσεων στο κέντρο επιχειρήσεων πυρόσβεσης και διάσωσης (CODIS) του Μπορντό.

Στον γειτονικό νόμο Ζιρόντ, όπου μαίνεται από την Τετάρτη μια τεράστια πυρκαγιά που απειλεί τη μητροπολιτική περιοχή του Μπορντό, ο Μακρόν είπε ότι η μάχη συνεχίζεται. Η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί κάπως αλλά παραμένει επικίνδυνη και «πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί τις επόμενες ώρες και ημέρες», ανέφερε ο πρόεδρος της Γαλλίας.