Μ. Τσαβούσογλου: Καταδικάζω την βεβήλωση της ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο

Μ. Τσαβούσογλου: Καταδικάζω την βεβήλωση της ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο

Στην καταδίκη του περιστατικού βεβήλωσης της ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σημειώνοντας παράλληλα πως η δήλωση της Ελλάδας σχετικά με τον διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών συνιστά θετικό βήμα.

Πιο αναλυτικά, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, ερωτηθείς για το περιστατικό με την βεβήλωση της ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο καταδίκασε την ενέργεια, σημειώνοντας πως «ανάλογες επιθέσεις δεν είναι σωστές. Πρέπει να δείχνουμε την ίδια ευαισθησία που δείχνουμε στην δική μας σημαία και επειδή έχουμε κάποια προβλήματα με την Ελλάδα αυτό δεν σημαίνει ότι θα αλλάξουμε την στάση μας. 

Παράλληλα, ο κ. Τσαβούσογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τουρκικό μέσο ενημέρωσης σημείωσε πως υπάρχει σε εξέλιξη διάλογος με τον 'Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια με στόχο μία συνάντηση των δύο αντρών. «Οι αξιωματούχοι μας το συζητούν. Η δήλωση της Ελλάδας πως είναι έτοιμη για διάλογο είναι ένα θετικό βήμα, το αναγνωρίζω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας.

Cem Ozdel/Turkish Foreign Ministry via AP