Λευκός Οίκος: Η Χαμάς έχει ακόμα σημαντικές δυνάμεις στη Γάζα
AP Photo/Leo Correa
AP Photo/Leo Correa

Λευκός Οίκος: Η Χαμάς έχει ακόμα σημαντικές δυνάμεις στη Γάζα

Η Χαμάς εξακολουθεί να διαθέτει σημαντικές δυνατότητες στη Λωρίδα της Γάζας, σχεδόν τρεις μήνες μετά την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων στον παλαιστινιακό θύλακα, εκτίμησε σήμερα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κέρμπι.

«Πιστεύουμε ότι είναι απολύτως εφικτός στόχος για τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις να περιορίσουν τις δυνατότητες της Χαμάς να εξαπολύει επιθέσεις στο εσωτερικό του Ισραήλ. Μπορεί να γίνει με στρατιωτικά μέσα», τόνισε.

Προειδοποίησε ωστόσο: «Θα εξαλείψετε (έτσι) την ιδεολογία; Όχι. Είναι εφικτό να εξαλείψετε ολοκληρωτικά την οργάνωση; Μάλλον όχι».

Παράλληλα, επισήμανε ο σύμβουλος Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, είχε την Τρίτη τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Στρατηγικών Θεμάτων του Ισραήλ, Ρον Ντέρμερ, στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για να συζητήσουν για τον πόλεμο στη Γάζα και τις προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τους τρομοκράτες.

«Συζήτησαν τις συνεχιζόμενες ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις και τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωση των εναπομεινάντων ομήρων», ανέφερε χαρακτηριστικά.