Κολομβία: Οκτώ νεκροί και 11 αγνοούμενοι ύστερα από κατολίσθηση
Shutterstock
Shutterstock

Κολομβία: Οκτώ νεκροί και 11 αγνοούμενοι ύστερα από κατολίσθηση

Στους οκτώ ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί και στους 11 οι αγνοούμενοι κατόπιν της κατολίσθησης που έγινε στην Κουντιναμάρκα της νοτιοανατολικής Κολομβίας. Μεταξύ των θυμάτων είναι ένα παιδί, έξι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο και περίπου 20 σπίτια καταστράφηκαν, όπως διευκρίνισε ο συνταγματάρχης Χόρχε Ντίας, διοικητής της περιφερειακής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

«Δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί επακριβώς ο αριθμός των αγνοουμένων, αλλά εκτιμούμε ότι πρόκειται για ένδεκα (…) Προσπαθούμε να ταυτοποιήσουμε τους ενοίκους των 20 κατεστραμμένων σπιτιών», ανέφερε.

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που προηγήθηκαν στην περιοχή, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη (τοπική ώρα) σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση σε σταθμό διοδίων που βρίσκεται κοντά στην πόλη Κουτάμε, περίπου 60 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Μπογοτά.

Πολλά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων φορτηγών και μοτοσικλετών, θάφτηκαν κάτω από τη λάσπη. Πυροσβέστες απομάκρυναν περίπου 40 ανθρώπους, έξι εκ των οποίων διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

Τα σωστικά συνεργεία χρησιμοποιούν drones στις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων. Σε ορισμένα σημεία η λάσπη σχηματίζει όγκους ύψους ενός ή ακόμη και δύο μέτρων, ανέφερε ο δήμαρχος της Κουτάμε, Καμίλο Παράντο, στον ραδιοφωνικό σταθμό El Dorado.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, 34 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο εξαιτίας κατολίσθησης στη βορειοδυτική Κολομβία. Μεταξύ των θυμάτων ήταν οκτώ παιδιά.