Καταστροφικές καταιγίδες στο Χιούστον: Τουλάχιστον 4 νεκροί - Πάνω από 850.000 σπίτια χωρίς ρεύμα (pics&vids)
AP Photo
AP Photo

Καταστροφικές καταιγίδες στο Χιούστον: Τουλάχιστον 4 νεκροί - Πάνω από 850.000 σπίτια χωρίς ρεύμα (pics&vids)

Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν το νοτιοανατολικό Τέξας την Πέμπτη για δεύτερη φορά αυτόν τον μήνα, σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους, σπάζοντας παράθυρα σε πολυώροφα κτίρια, ρίχνοντας δέντρα και διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση σε περισσότερα από 850.000 σπίτια και επιχειρήσεις στην περιοχή του Χιούστον.

Σύμφωνα με το Associated Press, οι Αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να μείνουν μακριά από τους δρόμους, καθώς πολλοί ήταν αδιάβατοι και τα φανάρια αναμενόταν να μείνουν εκτός λειτουργίας για μεγάλο μέρος της νύχτας.

«Μείνετε στα σπίτια σας απόψε. Μην πάτε αύριο στη δουλειά σας, εκτός αν είστε βασικός εργαζόμενος. Μείνετε στο σπίτι, φροντίστε τα παιδιά σας», δήλωσε ο δήμαρχος του Χιούστον Τζον Γουίτμαϊρ σε βραδινή ενημέρωση. «Οι υπηρεσίες πρώτης ανταπόκρισης θα εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο».

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας. Τουλάχιστον δύο από τους θανάτους προκλήθηκαν από πτώση δέντρων και ένας άλλος συνέβη, όταν ένας γερανός ανατράπηκε από τους ισχυρούς ανέμους, δήλωσαν οι Αρχές.

Δρόμοι πλημμύρισαν και δέντρα και γραμμές ηλεκτροδότησης έπεσαν σε όλη την περιοχή. Ο Γουίτμαϊρ δήλωσε ότι οι ταχύτητες των ανέμων έφτασαν τα 160 χλμ/ώρα, «με μερικούς ανεμοστρόβιλους».

Είπε ότι οι ισχυρές ριπές θύμιζαν τον τυφώνα Άικ του 2008, ο οποίος σφυροκόπησε την πόλη.