Ιταλία: Μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση 1.000 ατόμων σε τρία σκάφη

Ιταλία: Μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση 1.000 ατόμων σε τρία σκάφη

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης στην Ιταλία με το Λιμενικό Σώμα να ζητά τη βοήθεια του Πολεμικού Ναυτικού για τη διάσωση 1.000 ανθρώπων, μεταδίδει η La Repubblica.

Η εφημερίδα επικαλούμενη τον δημοσιογράφο του Radio Radicale ο οποίος παρακολουθεί τις παρεμβάσεις στη Μεσόγειο, μεταδίδει πως υπάρχουν τρία σκάφη με περισσότερα από χίλια άτομα που καταφτάνουν στα νότια της Καλαβρίας. Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από το ιταλικό Λιμενικό Σώμα, όπως μεταδίδει η Corriere della Sera.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η Frontex σήμανε συναγερμό για ένα σκάφος σε κίνδυνο με 500 άτομα εν πλω. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, αρχίζουν να εισρέουν νερά στο σκάφος, το οποίο μεταφέρει πολλές γυναίκες και παιδιά. Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση διάσωσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Συναγερμός στη Frontex

Το αλιευτικό σκάφος εντοπίστηκε από αεροσκάφος της Frontex. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανόν να έφυγε από τις ακτές της Κυρηναϊκής της Λιβύης και, στην τελευταία του γνωστή θέση, γύρω στις 9 σήμερα το πρωί, προχωρούσε προς τις ανατολικές ακτές της Σικελίας με κατεύθυνση τις Συρακούσες.

Ο ιστότοπος «Alarm-Phone» που αποτελεί μια διαδικτυακή πηγή για να βοηθάει πρόσφυγες που χρειάζονται διάσωση στη θάλασσα,  δημοσιεύει επίσης τον χάρτη της περιοχής όπου βρίσκεται το σκάφος και ζήτησε από τις ιταλικές ναυτιλιακές αρχές την άμεση επέμβαση, η οποία και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η οργάνωση, ανέφερε στο Twitter ότι είχε ενημερώσει τις «αρμόδιες αρχές» και τους είπε: «Μην χάνετε χρόνο: στείλτε άμεσα βοήθεια!».