ΗΠΑ: Νέος πέφτει νεκρός από σφαίρα στην Τάιμς Σκουέαρ
Shutterstock
Shutterstock

ΗΠΑ: Νέος πέφτει νεκρός από σφαίρα στην Τάιμς Σκουέαρ

Νέος σκοτώθηκε από σφαίρα χθες Πέμπτη το απόγευμα (τοπική ώρα) στη Νέα Υόρκη, πολύ κοντά στην Τάιμς Σκουέαρ —τουριστικό μαγνήτη της μεγαλούπολης όπου θεωρητικά η οπλοφορία απαγορεύεται—, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η αστυνομική διεύθυνση Νέας Υόρκης (NYPD) ειδοποιήθηκε στις 17:30 (στις 00:30 ώρα Ελλάδας) και μέλη της προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες σε 22χρονο, τραυματισμένο από σφαίρα στον θώρακα, στη διασταύρωση της 8ης λεωφόρου και της 44ης οδού του Μανχάταν, μπροστά σε εστιατόριο.

Αφού διακομίστηκε σε νοσοκομείο «υπέκυψε στα τραύματά του», ανέφερε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Δεν έχει γίνει καμία σύλληψη» ως τώρα και «η έρευνα συνεχίζεται».

Σύμφωνα με την ταμπλόιντ New York Daily News, που επικαλέστηκε αυτόπτη μάρτυρα, τον νεαρό πυροβόλησαν δύο άνθρωποι που κατόπιν τράπηκαν σε φυγή.

Κατά την ίδια πηγή, τα πυρά προκάλεσαν πανικό στην πολύ τουριστική περιοχή και «ποδοπάτημα κόσμου που έτρεξε να φύγει».

Η πλατεία Τάιμς συγκαταλέγεται στις γνωστότερες τοποθεσίες της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για σταυροδρόμι και μικρή πλατεία στην καρδιά του Μανχάταν, με φόντο γιγάντιες ηλεκτρονικές διαφημιστικές πινακίδες, φωτισμένες μέρα νύχτα για τους 50 εκατ. επισκέπτες που περνούν από εκεί κάθε χρόνο.

Τυπικά, από την 1η Σεπτεμβρίου 2022, απαγορεύεται η οπλοφορία εκεί.

Στο πλαίσιο του αγώνα εναντίον της εγκληματικότητας και της εξάπλωσης των πυροβόλων όπλων στη Νέα Υόρκη, ο κεντροδεξιός δήμαρχος Έρικ Άνταμς, πρώην αστυνομικός, έδωσε εντολή να τοποθετηθούν δεκάδες πόστερ με την επιγραφή «Times Square: Gun Free Zone» («περιοχή χωρίς όπλα») στην περιοχή της πλατείας.

Μετά τη μεγάλη αύξηση των ανθρωποκτονιών με τη χρήση πυροβόλων όπλων το 2020 και το 2021 στη Νέα Υόρκη, ο αριθμός τους μειώθηκε το 2022 στις 433 στην πόλη 8,5 εκατομμυρίων κατοίκων και εκατομμυρίων επισκεπτών.