Ερντογάν για Ισραήλ: Χρησιμοποιεί το Ολοκαύτωμα ως ασπίδα - Παραδέχεται πως διαθέτει πυρηνικά
(AP Photo/Markus Schreiber)
(AP Photo/Markus Schreiber)

Ερντογάν για Ισραήλ: Χρησιμοποιεί το Ολοκαύτωμα ως ασπίδα - Παραδέχεται πως διαθέτει πυρηνικά

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει το ζήτημα των πυρηνικών όπλων του Ισραήλ να φύγει από την παγκόσμια ατζέντα, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποδίδοντας παράλληλα την υποστήριξη ευρωπαϊκών χωρών προς το Ισραήλ στο αίσθημα «ντροπής» για το Ολοκαύτωμα, όπως είπε.

Μιλώντας μετά από μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν τόνισε ότι η Δύση προσπαθεί να «υπερασπιστεί» τα ισραηλινά «εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» στη Γάζα, κάνοντας λόγο για «επαίσχυντα» ψέματα.

Το αίσθημα ντροπής για το Ολοκαύτωμα έχει κυριεύσει τους Ευρωπαίους ηγέτες, τόνισε ο Ερντογάν. «Εμείς, ως Τουρκία, δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί το ζήτημα των πυρηνικών του Ισραήλ», πρόσθεσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι το Ισραήλ προσπαθεί να κάμψει το ηθικό των κατοίκων της Γάζας βομβαρδίζοντας σκοπίμως νοσοκομεία στον παλαιστινιακό θύλακα.

Από την αρχή της επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου, ο παλαιστινιακός θύλακας έχει βιώσει φρικαλεότητες παρόμοιες με εκείνες που σημειώθηκαν στις Σταυροφορίες και στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, συμπλήρωσε.

Επιπρόσθετα υποστήριξε πως η Τουρκία είναι η «μόνη χώρα» που το Ισραήλ δεν μπορεί να χαρακτηρίσει αντισημιτική, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορείτε να δείτε μια τέτοια κηλίδα ντροπής στο παρελθόν της Τουρκίας».

«Παρακολουθούμε την ασυνειδησία των δυτικών χωρών με ντροπή»

«Αποστείλαμε συνολικά έως και 800 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή για τους αδελφούς μας στη Γάζα», δήλωσε.

«Όποιος κατηγορεί την Τουρκία ότι γυρίζει την πλάτη στα προβλήματα των πολιτών της, είτε είναι αμέτοχος, είτε αδαής, είτε μέλος της πέμπτης φάλαγγας που εργάζεται για λογαριασμό ξένων δυνάμεων», είπε και πρόσθεσε: «Από το Τουρκεστάν μέχρι το Αφγανιστάν, από τα Βαλκάνια μέχρι την Αφρική, όπου υπάρχει κάποιος με δάκρυα ή με ραγισμένη καρδιά, το χέρι της Τουρκίας της συμπόνιας είναι εκεί».

«Από τις 7 Οκτωβρίου έχει επιδειχθεί απόλυτη βαρβαρότητα στη Γάζα, μια βαρβαρότητα που είναι εξίσου καλή με αυτή που βιώσαμε κατά τη διάρκεια της κατοχής των Σταυροφόρων πριν από χίλια χρόνια και κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε.

«Ενώ εμείς, ως Τουρκία, κινητοποιούμαστε για να σταματήσουμε την αιματοχυσία στη Γάζα, παρακολουθούμε με ντροπή την ασυνειδησία των δυτικών χωρών», κατέληξε.