Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιήσουν έκτακτη τηλεδιάσκεψη την Τρίτη, με αντικείμενο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, στον απόηχο της ισραηλινής επίθεσης σε ιρανικές πυρηνικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις και των ιρανικών αντιποίνων, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ΕΕ.
«Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ Κάγια Κάλας συγκάλεσε συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ μέσω βιντεοκλήσης για την Τρίτη», δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Όπως διευκρίνισε, η συνεδρίαση θα αποτελέσει ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και για συντονισμό της διπλωματικής στάσης της ΕΕ απέναντι στο Τελ Αβίβ και στην Τεχεράνη, καθώς και για τη συζήτηση πιθανών επόμενων βημάτων.
