Αυτοκίνητο έπεσε στην μπροστινή πύλη της Ντάουνινγκ Στριτ - Δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική ενέργεια
AP Photo/Alastair Grant
AP Photo/Alastair Grant
Λονδίνο

Αυτοκίνητο έπεσε στην μπροστινή πύλη της Ντάουνινγκ Στριτ - Δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική ενέργεια

Η αστυνομία του Λονδίνου δεν αντιμετωπίζει επί του παρόντος ως «τρομοκρατική ενέργεια» το περιστατικό με το αυτοκίνητο που προσέκρουσε το απόγευμα της Πέμπτης στη σιδερένια πύλη της Ντάουνινγκ Στριτ, όπου βρίσκεται η πρωθυπουργική κατοικία.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 16:20 (τοπική ώρα, 18:20 ώρα Ελλάδος). Η αστυνομία απέκλεισε προσωρινά το σημείο και συνέλαβε έναν άνδρα για επικίνδυνη οδήγηση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ συνεχίζεται η έρευνα της αστυνομίας για την εξακρίβωση των αιτίων του ατυχήματος.

Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ βρισκόταν στην Ντάουνινγκ Στριτ όταν συνέβη το περιστατικό, σύμφωνα με το BBC.

Σε βίντεο που μετέδωσαν βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα καταγράφεται η στιγμή που το ασημί αυτοκίνητο κατευθύνεται με μικρή ταχύτητα στα κάγκελα της πύλης, στην οποία προσέκρουσε αφού ανέβηκε στο πεζοδρόμιο. Η πρόσκρουση δεν ήταν σφοδρή και η σιδερένια πύλη δεν υπέστη σημαντική φθορά.

«Άκουσα έναν κρότο και είδα αστυνομικούς που κρατούσαν όπλα ηλεκτρικής εκκένωσης (taser) να φωνάζουν σε έναν άνδρα», αφηγήθηκε στο πρακτορείο PA ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Σάιμον Πάρι.

Ένας άλλος περαστικός, ο 36χρονος Ντιν Πάρκερ είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι ο οδηγός δεν είχε αναπτύξει ταχύτητα και δεν φαινόταν ότι ήθελε να γκρεμίσει την πύλη.

Φωτογραφίες απεικονίζουν τον οδηγό να απομακρύνεται από αστυνομικούς, με τη Μητροπολιτική Αστυνομία να επιβεβαιώνει τη σύλληψη με την κατηγορία της πρόκλησης εγκληματικής βλάβης και επικίνδυνης οδήγησης. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως ο συλληφθείς, ένας λευκός μεσήλικας άνδρας, δεν προέβαλε καμία αντίσταση.

Η σιδερένια πύλη, που εμποδίζει την πρόσβαση στον δρόμο όπου βρίσκεται το γραφείο και η κατοικία του πρωθυπουργού, τοποθετήθηκε το 1989 για λόγους ασφαλείας. Μέχρι τότε, οι περαστικοί μπορούσαν να πλησιάσουν την πρωθυπουργική κατοικία στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Διαβάστε ακόμα:

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ μετά το περιστατικό με το όχημα

Αυτοκίνητο προσέκρουσε στην μπροστινή πύλη της Ντάουνινγκ Στριτ στο Λονδίνο (pics&vid)