Αυτοκίνητο προσέκρουσε στην μπροστινή πύλη της Ντάουνινγκ Στριτ στο Λονδίνο (pics&vid)
AP Photo/Alastair Grant
AP Photo/Alastair Grant

Αυτοκίνητο προσέκρουσε στην μπροστινή πύλη της Ντάουνινγκ Στριτ στο Λονδίνο (pics&vid)

Αυτοκίνητο προσέκρουσε στην μπροστινή πύλη της Ντάουνινγκ Στριτ στο Λονδίνο, όπου βρίσκεται το γραφείο και η κατοικία του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί και ότι ένα άτομο συνελήφθη. «Γύρω στις 16:20 ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με τις πύλες της οδού Ντάουνινγκ στο Γουάιτχολ. Ένοπλοι αστυνομικοί συνέλαβαν επί τόπου έναν άνδρα ως ύποπτο για εγκληματικές ζημιές και επικίνδυνη οδήγηση», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της προσθέτοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Κατά μήκος του Whitehall, ενός κεντρικού δρόμου που περνά από την Downing Street, όπου εδρεύουν πολλά κυβερνητικά τμήματα, είχαν τοποθετηθεί απαγορευτικές κορδέλες.

Μια εικόνα που δημοσιεύτηκε στο Twitter από τον δημοσιογράφο της Sun Χάρι Κόουλ έδειχνε ένα μικρό όχημα έξω από την πύλη, με τις πόρτες και το πορτμπαγκάζ ανοιχτά.

Τηλεοπτικά πλάνα του BBC έδειξαν το όχημα να διασχίζει τον δρόμο προς την Ντάουνινγκ Στριτ και να πλησιάζει την πύλη με χαμηλή ταχύτητα. Η κεντρική πύλη φαινόταν να μην έχει υποστεί ζημιές.

Το τρέχον επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στη Βρετανία είναι «σημαντικό», που σημαίνει ότι μια επίθεση θεωρείται πιθανή.

Μάρτυρας, ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του, δήλωσε ότι ο οδηγός ήταν ένας λευκός άνδρας που εκτιμάται γύρω στα 50 έτη.

Το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ αρνήθηκε να σχολιάσει.

«Πολλά παιδιά έτρεξαν μακριά και η αστυνομία άρχισε να σημαδεύει με τα όπλα της το άτομο που βρισκόταν μέσα», δήλωσε ο Σάιμον Πάρι, 44 ετών, ο οποίος διαδήλωνε απέναντι από την Ντάουνινγκ Στριτ και είδε το περιστατικό.