Βόρεια Κορέα: 800.000 πολίτες θέλουν να καταταγούν για να πολεμήσουν τις ΗΠΑ
AP / Uncredited
AP / Uncredited

Βόρεια Κορέα: 800.000 πολίτες θέλουν να καταταγούν για να πολεμήσουν τις ΗΠΑ

Περί τους 800.000 είναι οι πολίτες της Βόρειας Κορέας που προσφέρθηκαν να καταταγούν εθελοντικά στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας τους και να πολεμήσουν κατά των ΗΠΑ, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο την εφημερίδα Rodong Sinmun, όργανο της κεντρικής επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος.

Της αναφοράς σε εθελοντική κατάταξη στις ένοπλες δυνάμεις ακολούθησε εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM), ως απάντηση στις συνεχιζόμενες στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ και Νότιας Κορέας.

Η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε την Πέμπτη τον πύραυλο Hwasong-17 προς τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της κορεατικής χερσονήσου και της Ιαπωνίας, λίγες ώρες πριν από την άφιξη του προέδρου της Νότιας Κορέας στο Τόκιο.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν κατηγόρησε Ουάσινγκτον και Σεούλ ότι κλιμακώνουν επικίνδυνα την ένταση στην κορεατική χερσόνησο, με αφορμή τη διεξαγωγή των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με την ονομασία «Ασπίδα Ελευθερίας», των μεγαλύτερων εδώ και χρόνια στην περιοχή στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας των ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα.