Αεροπλάνο της Southwest Airlines αναγκάστηκε να προσγειωθεί 27 λεπτά μετά την απογείωσή του από το Τέξας αφού έπιασε φωτιά ο κινητήρας του.
Το περιστατικό κατέγραψε σε βίντεο επιβάτης του αεροσκάφους, τύπου Boeing 737, που κατευθυνόταν από το Χιούστον του Τέξας προς το Κανκούν στο Μεξικό
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το αεροπλάνο επέστρεψε «με ασφάλεια» στο αεροδρόμιο William P. Hobby στο πλαίσιο της προσγείωσης.
«Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια και τέθηκε εκτός λειτουργίας για επανεξέταση», πρόσθεσε η αεροπορική εταιρεία. «Ένα άλλο αεροσκάφος συνέχισε την πτήση προς το Κανκούν χθες το βράδυ και εκτιμούμε την υπομονή και την υποστήριξη των πελατών μας».
Ο μηχανολόγος μηχανικός, Andrew Sandino, είδε την τρομακτική σκηνή να εκτυλίσσεται από το έδαφος, λέγοντας στο NBC News: «Παρατήρησα μεγάλα μαύρα σύννεφα καπνού να βγαίνουν από τον δεξιό κινητήρα και στη συνέχεια έβγαιναν φωτιές και το αεροπλάνο μετακινούνταν μπρος-πίσω, από πλευρά σε πλευρά, αρκετά έντονα».
«Σκεφτόμουν ότι το αεροπλάνο μπορεί να συντριβεί», αποκάλυψε. «Αν αυτός ο κινητήρας εκραγεί εντελώς και στείλει θραύσματα παντού, το αεροπλάνο θα εκραγεί και θα χτυπήσει στο έδαφος».
