Βασίλισσα Ελισάβετ: Προτεραιότητα η έξοδος από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου

Βασίλισσα Ελισάβετ: Προτεραιότητα η έξοδος από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, στις 31 Οκτωβρίου, σημείωσε η βασίλισσα Ελισάβετ στην ομιλία της στο κοινοβούλιο, στην οποία καθορίζει τη νομοθετική ατζέντα της κυβέρνησης και με την οποία ξεκίνησε τις εργασίες της η βρετανική Βουλή.

Η Ελισάβετ σημείωσε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να εργαστεί προς μία νέα συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ενωση, βασισμένη στο ελεύθερο εμπόριο και τη φιλική συνεργασία. Η Βασίλισσα αναφέρθηκε σε 26 νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Τζόνσον με προτεραιότητα στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος. 

«Η κυβέρνηση θα εισάγει ένα νέο νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό, βάζοντας τέλος στην ελεύθερη κυκλοφορία (σ.σ. των πολιτών). Θα λάβει μέτρα για να παρέχει βεβαιότητα, σταθερότητα και νέες ευκαιρίες για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και τους νομικούς τομείς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η ομιλία της Βασίλισσας αποτελεί παράδοση εκατοντάδων χρόνων στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τη Βασίλισσα να αναφέρεται στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης που εγκαθίσταται μετά από εκλογές για τη χρονιά που ακολουθεί.