Το 74% των Γάλλων θεωρούν ότι υπάρχουν πάρα πολλοί μετανάστες στη χώρα
AP
AP

Το 74% των Γάλλων θεωρούν ότι υπάρχουν πάρα πολλοί μετανάστες στη χώρα

Το 74% των Γάλλων θεωρούν ότι υπάρχουν πάρα πολλοί μετανάστες στη χώρα, έναντι ποσοστού 63% που είχαν την ίδια άποψη πριν από πέντε χρόνια.

Το 55% θεωρούν ότι η χώρα πρέπει να συνεχίσει να υποδέχεται πρόσφυγες, οι οποίοι ζητούν άσυλο επειδή διώκονται στη χώρα τους - έναντι 65% που είχαν την ίδια άποψη πριν από πέντε χρόνια.

Αυτά συνάγονται από δημοσκόπηση της εταιρείας Odoxa-Backbone που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro ενόψει της διαμόρφωσης νέου νομοθετικού πλαισίου για τη μετανάστευση στη χώρα.

Δυνατότητα εργασίας σε αιτούντες άσυλο

Εκ παραλλήλου, πάνω από το 50% των Γάλλων θεωρούν ότι είναι σωστό να δίνεται η δυνατότητα στους αιτούντες άσυλο να εργαστούν αμέσως μόλις υποβάλουν την αίτησή τους για νομιμοποίηση, καθώς επίσης και να χορηγείται άδεια διαμονής σε παράτυπους ξένους εργαζομένους που είναι διατεθειμένοι να δραστηριοποιηθούν στα λεγόμενα ελλειμματικά επαγγέλματα, δηλαδή σε αυτά που η προσφορά εργασίας από Γάλλους πολίτες είναι ανεπαρκής.

Τέλος, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το μεταναστευτικό ζήτημα απασχολεί τους Γάλλους, πλην όμως όχι τόσο όσο άλλα ζητήματα, όπως ο πληθωρισμός, ο τομέας της υγείας και το ασφαλιστικό.