Τι συμβαίνει με το γαλλικό design;

Τι συμβαίνει με το γαλλικό design;

Για απόλυτη άνεση με νέα ελκυστική εμφάνιση και ιδιαίτερο στιλ κάνουν λόγο οι άνθρωποι της Citroën ανακοινώνοντας ότι το νέο (για την ακρίβεια ανανεωμένο C5 Aircross) θα έρθει στην Ελλάδα το 4ο τρίμηνο του έτους. Και πριν πούμε οτιδήποτε για το νέο μοντέλο οφείλουμε να σημειώσουμε ότι με περισσότερες από 260.000 πωλήσεις από το λανσάρισμά του στα τέλη του 2018, το C5 Aircross έχει αφήσει το στίγμα του στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία των μικρομεσαίων SUV χάρη στην ευρυχωρία, την πρακτικότητά και, πάνω απ' όλα, την άνεση που προσφέρει – πίσω από την οποία βρίσκεται το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort®, που είναι σημείο αναφοράς στην κατηγορία. Βασισμένο στην εμπειρία της μάρκας, το πολυτελές εσωτερικό είναι μια πραγματική “υπογραφή” για τη Citroën, χάρη στην οποία ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Τώρα το Citroën C5 Aircross επιχειρεί να ξεχωρίσει ακόμα περισσότερο και από την άποψη του design – έναν τομέα που ούτως ή άλλως τα κατάφερνε μια χαρά.

«Αιχμηρά» στοιχεία και «καθαρές» γραμμές

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι το νέο C5 Aircross κοσμείται με μια νέα εκδοχή του λογότυπου της μάρκας, το οποίο σταδιακά αποκτά την “ανεξαρτησία του” και αποσπάται από τα φώτα ημέρας. Το έμβλημα της εταιρείας, εμφανίζεται τώρα σε μαύρη λάκα σε χρώμιο. Χαρακτηριστικό της νέας ταυτότητας της Citroën, τα LED φώτα ημέρας σε σχήμα V που δίνουν ένα “hi tech” και πιο “ισχυρό” 3D εφέ στα εμπρός φώτα.

Κάτω από τη μάσκα, η νέα σχεδίαση του αεραγωγού στον προφυλακτήρα, κάνει το πλάτος του μπροστινού μέρους να φαίνεται συνολικά μεγαλύτερο, τονίζοντας την επιβλητικότητα του συνόλου. Η προστατευτική ποδιά στο κάτω μέρος, κάνει το μπροστινό μέρος πολύ πιο δυναμικό.

Κοιτώντας το αυτοκίνητο από το πλάι, η κομψότητα υπογραμμίζεται από τις νέες, δίχρωμες ζάντες αλουμινίου PULSAR 18”. Το νέο Glossy Black χρώμα στα καλύμματα των καθρεπτών, είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού όλης της γκάμας και «ενισχύει» την κομψότητα. Απόλυτα συμβατό με το μπροστινό μέρος του οχήματος, το νέο C5 Aircross έχει μια νέα τρισδιάστατη φωτεινή «υπογραφή» από LED φώτα και στο πίσω μέρος. Χωρίς αλλαγή μεγέθους, τα φωτιστικά διαθέτουν πλέον σκούρο κρύσταλλο.

Στο εσωτερικό, η νέα σχεδίαση της οθόνης αφής 10” και της κεντρικής κονσόλας, ενισχύουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της καμπίνας επιβατών.

Ο πλήρως προσαρμόσιμος ψηφιακός πίνακας οργάνων σε οθόνη 12,3 ιντσών, παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στον οδηγό. Τα χρώματα και τα υλικά της καμπίνας, έχουν εκλεπτυνθεί με επιλογή υλικών υψηλής ποιότητας για να τονίσουν την άνεση και την ακόμα υψηλότερη ποιότητα. Η κεντρική κονσόλα, υπερυψωμένη και με αυξημένες διαστάσεις, έχει εκσυγχρονιστεί με ένα μαύρο ύφασμα που κάνει εφέ δέρματος. Πιο εργονομική είναι πλέον η διάταξη των χειριστηρίων, με το νέο, κομψό και υψηλής τεχνολογίας e-Toggle επιλογέα, ένα νέο κουμπί επιλογής προγράμματος οδήγησης που ενσωματώνει τη λειτουργία Grip Control και, στις plug-in-υβριδικές εκδόσεις, τις τρεις επιπλέον επιλογές (Electric, Hybrid ή Sport).

Σταθερή αξία η άνεση

Παράλληλα, το νέο Citroën C5 Aircross εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για την άνεση που προσφέρει στους επιβάτες του, υπογραμμίζοντας τη διαφορά του, καθώς προσφέρει ανάρτηση και καθίσματα, αμφότερα εναρμονισμένα στις αρχές του προγράμματος Citroën Advanced Comfort®, απαράμιλλη ευρυχωρία και ευελιξία, καθώς και τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού, όπως το Highway Driver Assist, που διασφαλίζουν ότι κάθε διαδρομή, από την καθημερινή μετακίνηση, έως και τα μεγάλα ταξίδια, γίνεται μια γαλήνια και απόλυτα ξεχωριστή εμπειρία.

Συνοψίζοντας, λοιπόν, τα παραπάνω ο Pierre-Yves Couineau, Project Manager του C5 Aircross δηλώνει ότι: “Το Νέο C5 Aircross, που έχει αναγνωριστεί από την πρώτη του κιόλας εμφάνιση ως το πιο άνετο και ευέλικτο SUV στην κατηγορία του, έχει πλέον ανανεωθεί για να προβάλλει μια πιο μοντέρνα και δυναμική προσωπικότητα. Ενώ βασίζεται στα δυνατά σημεία της άνεσης, της ευρυχωρίας και της ευελιξίας του, το Γαλλικό μοντέλο έχει ωριμάσει για να γίνει πιο δυναμικό και πιο κομψό. Στο εσωτερικό, συναντάμε ακόμα πιο μοντέρνα και υψηλής ποιότητας χρώματα και υλικά”.

Και Plug-in Hybrid

Η προσφορά ενός plug-in υβριδικού συστήματος κίνησης προσφέρει στον ιδιοκτήτη της δυνατότητα απαλλαγής από την καύση βενζίνης κατά τις καθημερινές του μετακινήσεις.

Το υβριδικό Citroën C5 Aircross έχει τη δυνατότητα κίνησης για διαδρομές έως 55 χλμ. μόνο με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα, σχεδόν καταργώντας τις επισκέψεις στο βενζινάδικο, ενώ από την άλλη προσφέρει και την πρακτικά απεριόριστη αυτονομία, για μεγάλες διαδρομές, με τον βενζινοκινητήρα. Οι Plug-in Hybrid εκδόσεις του Νέου C5 Aircross “απογειώνουν” με την τρόπο αυτό την πρακτικότητα, την ευκολία χρήσης, αλλά και την άνεση.

Σημειώστε ότι το plug-in-υβριδικό σύστημα κίνησης επιτρέπει την αθόρυβη οδήγηση με πλήρη απουσία κραδασμών στην ηλεκτρική λειτουργία με ταχύτητα έως και 135 km/h και προσφέρει άμεσα τη ροπή του, που φτάνει τα 320 Nm. Επιπλέον έχοντας τη δυνατότητα να κινηθεί με μηδενικές εκπομπές CO2 το C5 Aircross αποκτά ελευθερία πρόσβασης σε εκείνες τις αστικές περιοχές όπου απαγορεύονται πλήρως τα οχήματα με κινητήρα βενζίνης ή πετρελαίου.

TEXNIKA ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

  • Μήκος: 4,500 mm
  • Πλάτος: 1,840 mm
  • Ύψος: 1,670 (με ράγες οροφής)
  • Μεταξόνιο: 2,730 mm
  • Απόσταση από το έδαφος: 230 mm
  • Διάμετρος τροχού: 720 mm
  • Χώρος αποσκευών (κινητήρες βενζίνης και diesel): από 580 L έως 720 L και με την αναδίπλωση του πίσω καθίσματος 1.630 L.
  • Χώρος αποσκευών (Υβριδικές εκδόσεις): από 460 L έως 600 L