8ος χρόνος, ημέρα 2434η
Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2022

Αεροδυναμική σιλουέτα streamliner για το νέο Hyundai IONIQ 6

Αεροδυναμική σιλουέτα streamliner για το νέο Hyundai IONIQ 6

Η Hyundai Motor Company αποκάλυψε σήμερα το πρώτο σκίτσο της σχεδιαστικής γραμμής του πολυαναμενόμενου IONIQ 6, του δεύτερου μοντέλου της μάρκας IONIQ αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα.

Η πρώτη απεικόνιση αναδεικνύει τη μοναδική σιλουέτα του IONIQ 6. Εμπνευσμένο από το Prophecy concept EV της εταιρείας, το IONIQ 6 αποτελεί ένα εξηλεκτρισμένο streamliner με καθαρές, απλές γραμμές και καθαρή αεροδυναμική μορφή.

Η σχεδιαστική γραμμή που εμφανίζεται στο σκίτσο αντικατοπτρίζει τη δέσμευση των σχεδιαστών της Hyundai να ικανοποιούν τόσο τις αισθητικές όσο και τις λειτουργικές ανάγκες των πελατών στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Το IONIQ 6 εκμεταλλεύεται την Electric Global Modular Platform (E-GMP) του Hyundai Motor Group για να παρέχει ευρύ μεταξόνιο και βελτιστοποιημένη εσωτερική σχεδίαση.

Τις επόμενες ημέρες, θα αποκαλυφθούν περισσότερες teaser εικόνες του IONIQ 6 στα επίσημα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης και τη θεματική σελίδα του IONIQ 6 της Hyundai (https://ioniq6.hyundai.com).

Η Hyundai Motor Company θα αποκαλύψει πλήρως τόσο την εξωτερική όσο και την εσωτερική σχεδίαση του νέου της ηλεκτρικού streamliner αργότερα προς τα τέλη του μήνα.

Σχετικά με την Hyundai Motor Europe

Η Hyundai Motor Europe ιδρύθηκε επίσημα το 2000 με την έδρα της στο Offenbach της Γερμανίας. Αποτελεί την περιφερειακή έδρα που είναι υπεύθυνη για περισσότερες από 40 αγορές με περισσότερα από 3.000 σημεία πώλησης, λαμβάνοντας μερίδιο αγοράς 4,4% το 2021 (στοιχεία ACEA). Το 72% των οχημάτων Hyundai που πωλούνται στην Ευρώπη είναι μοντέλα σχεδιασμένα, δοκιμασμένα και κατασκευασμένα στην Ευρώπη για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των Ευρωπαίων πελατών, τα οποία εξυπηρετούνται από την εκτεταμένη ευρωπαϊκή υποδομή της εταιρείας. Το 2020, η Hyundai Motor Company εδραίωσε τη θέση της ως ηγέτης στην εποχή της ηλεκτροκίνησης με την κυκλοφορία του IONIQ, μιας αμιγώς ηλεκτροκίνητης σειράς μοντέλων που βασίζεται στην καινοτόμο πλατφόρμα Electric Global Modular Platform (E-GMP). Την ίδια χρονιά, περισσότερο από το 13% των αυτοκινήτων Hyundai που πωλήθηκαν στην Ευρώπη ήταν οχήματα μηδενικών εκπομπών – συμπεριλαμβανομένου του αμιγώς ηλεκτρικού compact SUV KONA Electric, του ηλεκτρικού οχήματος κυψελών καυσίμου 2ης γενιάς NEXO και του αμιγώς ηλεκτρικού IONIQ 5, του πρώτου μοντέλου της νέας μάρκας IONIQ – καθιστώντας τη Hyundai έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές όσον αφορά το μερίδιο του στόλου καθώς και τις συνολικές πωλήσεις οχημάτων μηδενικών ρύπων στην Ευρώπη.

Στο IONIQ 5, καθώς και στα επερχόμενα μοντέλα IONIQ 6 και IONIQ 7, η Hyundai συνδυάζει τις πελατοκεντρικές εμπειρίες του οχήματος με μηδενικές εκπομπές ρύπων – όπως η εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση, το ευρύχωρο εσωτερικό και η ισχύς που παρέχεται από την μπαταρία – με μελλοντικές καινοτομίες που συνδυάζουν σχεδίαση , τεχνολογία και υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής εντός και εκτός του αυτοκινήτου. Τα concept cars της Hyundai Prophecy και SEVEN δείχνουν ήδη τι στοχεύει να πετύχει η εταιρεία με τα επόμενα μοντέλα IONIQ. Περισσότερο από το 75% της γκάμας της Hyundai στην Ευρώπη διατίθεται με εξηλεκτρισμένη έκδοση.

Η Hyundai προσφέρει το μοναδικό της πακέτο πενταετούς εργοστασιακής εγγύησης απεριόριστων χιλιομέτρων σε όλα τα νέα αυτοκίνητα