Το «διαβολικό» χαμόγελο του Μέισον Γκρίνγουντ για την ανανέωση του Καβάνι με τη Μάντσεστερ Γ.

Το «διαβολικό» χαμόγελο του Μέισον Γκρίνγουντ για την ανανέωση του Καβάνι με τη Μάντσεστερ Γ.

Τη στιγμή που οι παράγοντες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έβαζαν στο συρτάρι το νέο συμβόλαιο του Εντινσον Καβάνι για τη σεζόν 2021 – 2022, θαρρεί κανείς πως έκλειναν εκεί και τις βλέψεις τους για ένα μεγαλύτερο όνομα επιθετικού. Ο 34χρονος Ουρουγουανός, αν και αποκτήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, αν και δεν έκανε προετοιμασία και ήταν ανενεργός από την περασμένη άνοιξη, λόγω της οριστικής διακοπής της Ligue 1, βρήκε τον καλό εαυτό του στο τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Ο Καβάνι μετρά 15 γκολ σε 35 ματς με τους «κόκκινους διαβόλους», ωστόσο τα εννέα από αυτά έχουν επιτευχθεί στα δέκα τελευταία παιχνίδια! Ο κόουτς Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ ξεκαθάρισε στη διοίκηση πως προτεραιότητά του είναι η παραμονή του άλλοτε σταρ των Νάπολι και Παρί Σ.Ζ. και η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα με την ανανέωση για την επόμενη σεζόν. Σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο, ο Καβάνι θα λάβει και αύξηση, από τις 230.000 λίρες την εβδομάδα, στις 290.000!

Η ομάδα του «Ολντ Τράφορντ» τον «έδεσε» στο Μάντσεστερ, κάτι που προφανώς βάζει τέλος σε κάθε διεκδίκηση είτε για τον Χάρι Κέιν της Τότεναμ ή τον Ερλινγκ Χάαλαντ της Ντόρτμουντ. Ο Σόλσκιερ, πάντως, θα επιμείνει για την απόκτηση του Τζέιντον Σάντσο από το γερμανικό σύλλογο. Μία μετεγγραφή που η Γιουνάιτεντ επιχείρησε και πέρσι, χάνοντας όμως την προθεσμία, και αναμένεται να κοστίσει μέχρι και 90 εκατ. ευρώ!

Ακόμη κι αν αποκτηθεί ο νεαρός Αγγλος δεξιός μεσο-επιθετικός, ο Μέισον Γκρίνγουντ δείχνει να αισθάνεται πλέον πιο ασφαλής στο Μάντσεστερ. Ο 19χρονος Αγγλος, διεθνής και με την Εθνική, έλαβε και φέτος τις ευκαιρίες του. Τη σεζόν 2019 – 2020 πέτυχε 19 γκολ σε 51 αγώνες και φέτος, σε 50 ματς, έχει 10 γκολ αλλά ο Νορβηγός προπονητής του τον εμπιστεύτηκε περισσότερο μετά τον τραυματισμό του Γάλλου Αντονι Μαρσιάλ.

Η πιθανή απόκτηση ενός εκ των Χάρι Κέιν ή Ερλινγκ Χάαλαντ θα δημιουργούσε μία σταθερά στην επιθετική γραμμή της Γιουνάιτεντ και με δεδομένη την επιστροφή του Μαρσιάλ και την ανοδική πορεία και του Μάρκους Ράσφορντ, θεωρητικά οι ευκαιρίες για τον Γκρίνγουντ δεν θα ήταν πολλές. Πλέον, ο νεαρός μπορεί να συνεχίσει τα... σεμινάρια, καθώς προ ημερών τόνισε ότι «οι κινήσεις του Καβάνι είναι απλές, αλλά ασταμάτητες. Ολοι μας, εγώ, ο Ράσφορντ και ο Αμάντ μαθαίνουμε από εκείνον».