7ος χρόνος, ημέρα 2055η
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Serie A: Πωλήθηκε και το τελευταίο πακέτο δικαιωμάτων για 262,5 εκατ. ευρώ

Serie A: Πωλήθηκε και το τελευταίο πακέτο δικαιωμάτων για 262,5 εκατ. ευρώ
AP PHOTO

Οι ομάδες της Serie A συμφώνησαν με το τηλεοπτικό δίκτυο Sky για την παραχώρηση του τελευταίου πακέτου οπτικοακουστικών δικαιωμάτων του ιταλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Θα πάρουν 262,5 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια. Μετά από έντονες διαπραγματεύσεις τα κλαμπ αντιλήφθηκαν πως δεν θα έβρισκαν από την εγχώρια αγορά τα 100 εκατομμύρια ετησίως που αναζητούσαν και αποδέχθηκαν την προσφορά. Βέβαια, η υπογραφή θα μπει υπό έναν όρο: το Sky να... ξεμπλοκάρει τη διαδικασία πώλησης των άλλων δύο «ιταλικών πακέτων» που έχει πάρει η πλατφόρμα DAZN για 840 εκατομμύρια.

Αν όλα κυλήσουν όπως περιμένουν οι σύλλογοι, από την Ιταλία, η Serie A θα λάβει για τον κύκλο 2021-24, 927,5 εκατομμύρια ευρώ. Λιγότερα σε σύγκριση με τα 973 εκατομμύρια του τρέχοντος κύκλου, αλλά από την άλλη η απώλεια είναι μικρότερη από όση ανέμεναν. Παρά την πανδημία του κορονοϊού, το ιταλικό πρωτάθλημα παραμένει ελκυστικό ιδίως τώρα που υπάρχει νέα πρωταθλήτρια, η Ιντερ και προβλέπεται μεγαλύτερος ανταγωνισμός τα επόμενα χρόνια.

Οσον αφορά στο διεθνές στερέωμα, έχει συμφωνήσει να παίρνει 57 εκατομμύρια ευρώ από το δίκτυο των H.Π.Α., CBS, ενώ πούλησε στην εταιρία Infront τα δικαιώματά της λίγκας για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, την Υποσαχάρια Αφρική, την Ασία, την Κεντρική και τη Νότια Αμερική για 139 εκατομμύρια ευρώ, συν άλλα δέκα εκατομμύρια για τους αγώνες του Κυπέλλου Ιταλίας και τον τελικό του Σούπερ Καπ. Πλέον, μ' αυτά τα deals έχει ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο τον χρόνο και σύντομα αναμένεται να προσθέσει και άλλο ποσό από την πώληση των δικαιωμάτων της στη Μέση Ανατολή. Ο στόχος είναι να πλησιάσει όσο το δυνατόν περισσότερο στα 1,1 δισεκατομμύρια ετησίως.