«Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο... Μάικλ Τζόρνταν του τένις»!

«Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο... Μάικλ Τζόρνταν του τένις»!

Οι ανούσιες συζητήσεις περί «G.O.A.T.» (αρχικά γράμματα για τον «κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών») δεν περιορίζονται φυσικά μόνο στο ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ. Το τένις, βεβαίως, διαθέτει τη δική του «Big-3» στη σύγχρονη εποχή, με τους Ρότζερ Φέντερερ, Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς να διεκδικούν επί ίσοις όροις αυτό τον χαρακτηρισμό. Η επιλογή, πάντως, δεν είναι καθόλου δύσκολη για τον πατέρα του τελευταίου...

Ο Σρντέγιαν Τζόκοβιτς επισήμανε σε συνέντευξή του πως ο γιος του όχι απλώς έχει αφήσει πίσω του τον Ελβετό και τον Ισπανό σταρ των κορτ – αν και έχει δύο τίτλους λιγότερους σε τουρνουά Γκραν Σλαμ, δηλαδή 18 έναντι 20 των άλλων δύο – αλλά μπορεί να συγκριθεί μόνο με δύο θρύλους άλλων αθλημάτων. «Με ρωτούν συχνά αν ο Νόβακ θα ξεπεράσει τους Φέντερερ και Ναδάλ. Μονάχα που η ερώτηση είναι εξαρχής λάθος...», σχολίασε.

Ο πατέρας του Σέρβου εξήγησε πως «τους έχει ήδη ξεπεράσει. Κρατάει το ρεκόρ παραμονής συνεχών εβδομάδων στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, είναι πρώτος σε τίτλους στα Masters και έχει καλύτερη επίδοση στα μεταξύ τους ματς και με τον Ρότζερ και με τον Ράφα. Το μόνο που του λείπει είναι ακόμη δύο τίτλοι Γκραν Σλαμ και ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και είμαστε αισιόδοξοι ότι και αυτά θα έρθουν σύντομα». 

Με μπόλικη αυτοπεποίθηση και... ολίγη αλαζονεία, ο κ. Σρντέγιαν Τζόκοβιτς πρόσθεσε πως «ο Νόβακ μπορεί να παίξει ακόμη δύο με τρία χρόνια σε υψηλό επίπεδο και να καταρρίψει όλα τα ρεκόρ. Να γίνει αδιαμφισβήτητα ο καλύτερος που έχει παίξει τένις. Οπως μου είπε προσφάτως και ένας Αγγλος δημοσιογράφος, το όνομα του τοποθετείται μόνο πλάι σε αυτά του Μάικλ Τζόρνταν στο μπάσκετ και του Τάιγκερ Γουντς στο γκολφ!».