Ο Τζόκοβιτς συνέτριψε τον Μεντβέντεφ και κατέκτησε το Αυστραλιανό Όπεν για 9η φορά

Ο Τζόκοβιτς συνέτριψε τον Μεντβέντεφ και κατέκτησε το Αυστραλιανό Όπεν για 9η φορά

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν επί του Ντανίλ Μεντβέντεφ με 3-0 σετ και κατέκτησε τον τίτλο για 9η φορά. Παράλληλα, έφτασε στον 18ο τίτλο Γκραν Σλαμ στην καριέρα του, μειώνοντας τη διαφορά από τους Φέντερερ και Ναδάλ, που έχουν από 20.

Έτσι, σταμάτησε το σερί 20 νικών του Μεντβέντεφ, ο οποίος είχε να χάσει από τον Νοέμβριο του 2020. Ο 25χρονος Ρώσος, Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης, ηττήθηκε για δεύτερη φορά σε ισάριθμες παρουσίες του σε τελικό Γκραν Σλαμ.

Ο Τζόκοβιτς πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και επικράτησε επί του αντιπάλου του σε 1 ώρα και 52 λεπτά, με 7-5, 6-2, 6-2 στα σετ. Ο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό του και δυσκολεύτηκε μόνο στο πρώτο σετ, όπου προηγήθηκε με 3-1, αλλά ο Μεντβέντεφ ισοφάρισε σε 5-5. Όμως ο Τζόκοβιτς Σέρβος κράτησε το σερβίς του και τελικά πήρε το σετ με 7-5.

Στο δεύτερο σετ ο Τζόκοβιτς έφτασε με δύο μπρέικ στα 4-1 γκέιμ, πριν πάρει και αυτό το σετ με 6-2. Στο τρίτο σετ ο Μεντβέντεφ έκανε την ύστατη προσπάθεια να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά ο Τζόκοβιτς με μεγάλη ψυχραιμία πήρε τα δύο τελευταία γκέιμ, κερδίζοντας και το τρίτο σετ με 6-2.