Ο Νεϊμάρ και το σχέδιο της καλύτερης τριάδας «όλων των εποχών» με Εμπαπέ και Μέσι

Ο Νεϊμάρ και το σχέδιο της καλύτερης τριάδας «όλων των εποχών» με Εμπαπέ και Μέσι

Εν αναμονή της ανακοίνωσης της Παρί Σεν Ζερμέν για την ανανέωση του συμβολαίου του Νεϊμάρ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ότι πιο κοντινό υπάρχει σε επίσημη τοποθέτηση είναι η ατάκα του συμπαίκτη του Κιλιάν Εμπαπέ, μετά τη νίκη με 2-0 επί της Μαρσέιγ. «Το γεγονός πως δηλώνει την αγάπη του για την Παρί Σεν Ζερμέν είναι εξαιρετικά νέα. Το ότι θέλει να μείνει είναι επίσης εξαιρετικό νέο για εμάς. Ελπίζω να γράψει ιστορία στον σύλλογο για πολλά χρόνια», δήλωσε ο Γάλλος.

Η κίνηση είναι το πρώτο μέρος από τα τρία σκέλη του σχεδίου του κλαμπ. Τα άλλα δύο είναι: η επέκταση της συνεργασίας του με τον Κιλιάν Εμπαπέ που είναι «δεμένος» ως το 2022 και η επιδίωξη να πάρει τον Λιονέλ Μέσι που μπορεί να φύγει από την Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι. Οι ρόλοι έχουν αλλάξει σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό France Football. Δεν είναι ο Αργεντινός που προσπαθεί να πείσει τον Βραζιλιάνο να επιστρέψει στους «μπλαουγκράνα», αλλά ο «Νέι» τον... μαρκάρει στενά για να πάει στο «Παρκ ντε Πρενς». Κι αυτό μια εβδομάδα πριν τη μεταξύ τους αναμέτρηση για τους «16» του Champions League.

Αν και ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες του συμβολαίου του Νεϊμάρ, η εντύπωση είναι πως δεν πρόκειται να κινηθεί χαμηλότερα από τα 37 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο που παίρνει τώρα. Το ίδιο ποσό θέλει να δώσει η Π.Σ.Ζ. και στον Εμπαπέ που παίρνει λιγότερα από 20 ετησίως, μαζί με τα μπόνους. Αυτή την στιγμή, ο 22χρονος Γάλλος επιθετικός μοιάζει να είναι πιο κοντά στην παραμονή του αν και στο συμβόλαιό του πιθανότατα θα υπάρχει ρήτρα – διέξοδος προς τη Ρεάλ Μαδρίτης ή κάποιον άλλον σύλλογο. Χθες παραδέχθηκε πως θέλει να συνεχίσει να φορά τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν για πολλά χρόνια ακόμη.

Το πως θα μπορούσε να σταθεί αυτή η τριάδα επιθετικών από οικονομικής άποψης παραμένει μια δύσκολη επιχείρηση. Ο Μέσι μπορεί να μην απαιτήσει τα 555 εκατομμύρια που συμφώνησε με τη Μπάρτσα το 2017, αλλά δεν θα τον πάρει και... τζάμπα. «Δεν ξέρω αν είναι εφικτό», είχε πει πρόσφατα ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, Λεονάρντο. Η Π.Σ.Ζ. έκλεισε την περασμένη σεζόν με απώλειες άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ πρόσφατα τα γαλλικά κλαμπ έχασαν παραπάνω από μισό δισεκατομμύριο σε έσοδα από τα τηλεοπτικά. Ωστόσο, είναι κάτι που το fund του Κατάρ, το QSI, μοιάζει να έχει χαρτογραφήσει. Πριν την πανδημία υπήρχαν επαφές με το περιβάλλον του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το συμπέρασμα είναι πως μια μεταγραφή τέτοιου επιπέδου βρίσκεται στο μυαλό των υπεύθυνων εδώ και καιρό. Το τελευταίο διάστημα διέρρευσε μια οικονομική αναφορά που λέει πως οι τρεις τους θα... έβγαζαν τα χρήματά τους από την οικονομική άνθηση που θα προκαλούσε η ταυτόχρονη παρουσία τους στην ομάδα μια και οι χορηγοί – θεωρητικά – θα έκαναν «ουρά» για να συνεργαστούν με το κλαμπ.

Η πλευρά του Μέσι λέει πως, παρόλο που είναι ελεύθερος να διαπραγματευθεί με οποιαδήποτε ομάδα θέλει, το μυαλό του βρίσκεται στην ολοκλήρωση της σεζόν και μετά θα σκεφτεί το μέλλον του ενώ περιμένει και το αποτέλεσμα των εκλογών στη Μπαρτσελόνα. «Ξέρουμε πως για τον Μέσι ενδιαφέρονται ολόκληρα κράτη», είπε ο υποψήφιος πρόεδρος Τζουάν Λαπόρτα. Πέραν της Π.Σ.Ζ. στο κάδρο υπάρχει και η Μάντσεστερ Σίτι.