Ο «αλλαγμένος» (και «πεινασμένος») Αντετοκούνμπο δεν φοβάται πια τη γραμμή των βολών

Ο «αλλαγμένος» (και «πεινασμένος») Αντετοκούνμπο δεν φοβάται πια τη γραμμή των βολών

Το πλατύ χαμόγελο του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν επηρεάστηκε όταν ο δημοσιογράφος τού είπε την «κακιά λέξη» από «Π». Οταν άκουσε την ερώτηση με την κατάληξη «πλέι οφς», έκανε... ότι δεν ήξερε περί τίνος πρόκειται. Δεν ήταν γιατί θέλει να ξεχάσει τις δύο τελευταίες αποτυχημένες προσπάθειες των Μπακς στην post season του ΝΒΑ, παρά τις μεγάλες προσδοκίες για τον ίδιο και την ομάδα του. Αλλά διότι τα ξημερώματα της Τρίτης (16/3), μετά τη νέα νίκη του Μιλγουόκι στην Ουάσινγκτον, ο «Giannis» θα απαντούσε κάτι άλλο αν του έλεγαν να πει μία λέξη από «π»: «Πίτσα!».

Ο σταρ των «Ελαφιών» μόλις είχε «γράψει» στο παρκέ της πρωτεύουσας 31 πόντους, 15 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Είχε γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της ομάδας του με τρία διαδοχικά τριπλ νταμπλ, ξεπερνώντας σε άλλες δύο λίστες τον θρυλικό Καρίμ Αμπντούλ – Τζαμπάρ! Διότι παράλληλα, το 25ο «τρισδιάστατο» ματς της καριέρας του ήταν και το 7ο τριπλ νταμπλ με 30+ πόντους, αφήνοντας κι εκεί δεύτερο τον Καρίμ. Με την ένατη νίκη του στα δέκα τελευταία ματς, το Μιλγουόκι έφτασε σε ρεκόρ 25-14, παρέμεινε στην 3η ανατολική θέση και πλησίασε τους Σιξερς (27-12) και τους Μπρούκλιν Νετς (27-13).

Το επόμενο παιχνίδι των Μπακς είναι στην πρωτοπόρο Φιλαδέλφεια και ο «Αντέτο» ρωτήθηκε για το αν η αναμέτρηση αναδύει μία «μυρωδιά» από πλέι οφς... «Πλέι οφς; Πλέι οφς; Ούτε καν τα σκέφτομαι. Αυτό που θέλω τώρα, για το ρεπό μου, είναι να απολαύσω μία πίτσα και ένα smoothie (είδος χυμού). Οταν έρθει η ώρα θα σκεφτούμε και το επόμενο ματς και, πολύ αργότερα, τα πλέι οφς». Ο MVP του ΝΒΑ απάντησε και σε ερώτηση για την επιλογή του να πασάρει συχνά στο τέλος αγώνων, λέγοντας ότι «δεν είμαι ο Κόμπι Μπράιαντ, να σκέφτομαι πως πρέπει να σουτάρω. Σημασία έχει η σωστή απόφαση».

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος εξαρχής δεν είχε πανικοβληθεί, επιβεβαίωσε ότι, σε αντίθεση με τις δύο περασμένες σεζόν, ο ίδιος και οι συμπαίκτες του δεν επικεντρώνονται στη regular season και την πρωτιά. Κάτι που πέτυχαν πέρσι και το 2018-2019, αλλά δεν τους χρησίμευσε στα πλέι οφς... Παραδέχθηκε, επίσης, πως «έχω αλλάξει τρόπο σκέψης και φέτος απολαμβάνω περισσότερο τη στιγμή. Δεν αφήνω το μυαλό μου να “ταξιδεύει” στην post season και προσπαθώ να διαχειρίζομαι διαφορετικά το άγχος και την πίεση».

Η βελτιωμένη εικόνα των Μπακς, με τις εννέα νίκες στα δέκα τελευταία ματς, είναι και αποτέλεσμα της (διαφορετικής) παρουσίας του Αντετοκούνμπο. Στο ίδιο διάστημα καταγράφει μ.ό. 31,9 πόντους, 12,4 ριμπάουντ και 7,1 ασίστ., με 57,9% στα σουτ και 78,6% στις βολές. Κι αν το all – around παιχνίδι του δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, η συγκέντρωσή του στις βολές είναι χαρακτηριστική, έχοντας στα τελευταία τρία ματς 20/21 προσπάθειες και... δίχως να χτυπάει ξύλο ο αδερφός του, Θανάσης!

Μπορεί το 67,7% της σεζόν να είναι η δεύτερη χειρότερη επίδοσή του από τη γραμμή, όμως από εκείνο το 1/10 που είχε στις 15/1/21 κόντρα στο Ντάλας, πέτυχε 19/24 στις 21/2 απέναντι στο Σακραμέντο και έκτοτε έχει συνολικά 81/103 βολές!