Ο Αλεξ Ροντρίγκεζ «φωτίζει» τη Μινεσότα με αγορά των Γουλβς αντί 1,5δισ.!

Ο Αλεξ Ροντρίγκεζ «φωτίζει» τη Μινεσότα με αγορά των Γουλβς αντί 1,5δισ.!

Η λεγόμενη «μικρή» (αθλητικά) αγορά της Μινεσότα αποκτά ένα μεγάλο και λαμπερό όνομα στη μπασκετική «μαρκίζα» της. Μονάχα που αυτό το όνομα δεν θα είναι στο παρκέ, αλλά στο γραφείο και δεν φορά φανέλα και σορτσάκι, αλλά κοστούμι και, ενίοτε, ένα καπελάκι του... μπέιζμπολ. Σύμφωνα με οικονομικές ιστοσελίδες των Η.Π.Α., με δημοσιεύματα τα ξημερώματα της Κυριακής (11/4), ο παλαίμαχος σταρ του MLB, Αλεξ Ροντρίγκεζ, θα αγοράσει μαζί με τον επιχειρηματία Μαρκ Λορ το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών των Τίμπεργουλβς, αντί ποσού 1,5δισ. δολαρίων!

Ο 45χρονος Ροντρίγκεζ, θρύλος των Νιου Γιορκ Γιάνκις και πρωταθλητής το 2009, βρέθηκε εσχάτως στα πρωτοσέλιδα για τον φερόμενο χωρισμό του με την διάσημη τραγουδίστρια και ηθοποιό, Τζένιφερ Λόπεζ. Ωστόσο, εδώ και μήνες προσπαθεί να εμπλακεί επιχειρηματικά με κάποιον αθλητικό οργανισμό. Το περασμένο φθινόπωρο δεν κατόρθωσε να αγοράσει τους Νιου Γιορκ Μετς, του μπέιζμπολ, και αποφάσισε να δοκιμάσει την παραγοντική τύχη του στο ΝΒΑ.

Η εφημερίδα «Minneapolis Star Tribune» αποκάλυψε πως η συμφωνία για τους Γουλβς περιλαμβάνει και την ομάδα του ΝΒΑ γυναικών (WNBA), Μινεσότα Λινξ. Οι δύο οργανισμοί ανήκουν στον 80χρονο Γκλεν Τέιλορ, ο οποίος το 1994 είχε αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών των Τίμπεργουλβς αντί 88 εκατ. δολαρίων. Η «εκτόξευση» της αξίας των ομάδων του ΝΒΑ, όμως, έχει φέρει την αντίστοιχη της Μινεσότα στο 1,5δισ. και η μεταβίβαση θα πραγματοποιηθεί το 2023.

Η απόφαση των «A-Rod» και Λορ να αγοράσουν μεν την ομάδα, αλλά να εμπλακούν επισήμως σε δύο χρόνια, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωσή τους, «μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε τον απαραίτητο χρόνο να μάθουμε τα πάντα για τους Τίμπεργουλβς. Η περιουσία του Ροντρίγκεζ υπολογίζεται σε 350 εκατομμύρια δολάρια, ενώ εκείνη του Μαρκ Λορ, πρώην διευθύνοντος συμβούλου του κολοσσού λιανικής, Walmart, στα 3,3δισ.!

Η μεταβίβαση απαιτεί ακόμη επισήμως την έγκριση του συμβουλίου των ιδιοκτητών των υπόλοιπων ομάδων, με απαραίτητη τη συγκατάθεση του 75% των παραγόντων. Η αγορά των Τίμπεργουλβς το 1994 από τον Γκλέιν Τέιλορ είχε αποτρέψει την πιθανότητα μετακόμισης στη Νέα Ορλεάνη και φαίνεται πως και αυτή η συναλλαγή θα κρατήσει την ομάδα στην πόλη. Εδώ και καιρό υπάρχει φημολογία περί διάθεσης για μετεγκατάσταση στο Σιάτλ, ωστόσο ο Τέιλορ ξεκαθάρισε «τη δέσμευση των Ροντρίγκεζ και Λορ ότι αυτό δεν θα συμβεί».