Μεγάλη άνοδος στα στοιχήματα για το Super Bowl

Μεγάλη άνοδος στα στοιχήματα για το Super Bowl

Το στοίχημα των 3,46 εκατομμυρίων δολαρίων που έβαλε ένας επιχειρηματίας από το Τέξας υπέρ των Τάμπα Μπέι Μπακανίερς και κατά των Κάνσας Σίτι Τσιφς στον τελικό του Super Bowl, ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο στην ιστορία των επαγγελματικών σπορ στις ΗΠΑ. Τα 2,72 εκατ. που κέρδισε ο ίδιος από τον θρίαμβο της ομάδας του Τομ Μπρέιντι, πάντως, έμοιαζαν με... φιλοδώρημα μπροστά στα μεγάλα ποσά που πόνταρε όλη η Αμερική στον αγώνα των Bucs.

Το online betting έχει αυξήσει ιδιαιτέρως τον όγκο των χρημάτων που παίζονται σε αθλητικά γεγονότα και στις περισσότερες Πολιτείες των ΗΠΑ όπου επιτρέπεται – εκτός της Νεβάδα – σημειώθηκαν νέα ρεκόρ. Στο Νιου Τζέρσεϊ παίχτηκαν συνολικά 117 εκατομμύρια δολάρια στο φετινό Super Bowl, που σημαίνει εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του 116% σε σχέση με τον τελικό του 2020! Στην Αϊόβα το συνολικό ποντάρισμα έφτασε στα 16,2 εκατομμύρια, τα οποία σημαίνουν υπέρ-διπλασιασμό σε σχέση με τα περσινά 6,5 εκατομμύρια.

Ανάλογη ήταν η αύξηση του τζόγου και στην Πενσυλβάνια, με το περσινό ρεκόρ των 30,6 εκατ. να «καταρρίπτεται» εύκολα, χάρη στα 53,6 εκατομμύρια που κινήθηκαν στον αγώνα της 7ης Φεβρουαρίου. Αντίθετα, εντυπωσιακή πτώση εμφάνισαν οι συναλλαγές στη Νεβάδα, όπου τα ποσά των 158,6 και 154,7 εκατομμυρίων του 2018 και του 2020 «έπεσαν» φέτος στα 136,1 εκατομμύρια δολάρια. Ο Νικ Μπογκντάνοβιτς διευθυντής του στοιχηματικού γραφείου William Hill στο Λας Βέγκας εξήγησε ότι «η μείωση έχει αιτία, καθώς ο περισσότερος κόσμος θέλει να ποντάρει όσο βρίσκεται σε θεματικά πάρτι για το Super Bowl». 

Το 60% των στοιχημάτων ήταν υπέρ των Τσιφς, οι οποίοι όμως ηττήθηκαν και πρόσφεραν κέρδη στα στοιχηματικά γραφεία ή τις online εταιρίες. Ιστοσελίδα του Νιου Τζέρσεϊ η οποία πέρσι έχασε περισσότερα από 4 εκατομμύρια δολάρια, φέτος εμφάνισε κέρδος ύψους 11,3 εκατ., ενώ και τα γραφεία στη Νεβάδα είχαν θετικό πρόσημο κατά 12,6 εκατομμύρια! Το 93,6% των πονταρισμάτων έγιναν μέσω διαδικτύου.