Κάκιστη η Εθνική, έμεινε στο 1-1 με τη Γεωργία...
Προκριματικά Μουντιάλ 2022

Κάκιστη η Εθνική, έμεινε στο 1-1 με τη Γεωργία...

Ευχαριστημένη από τη «γκέλα» και τον έναν βαθμό με τη Γεωργία, το βράδυ της Τετάρτης (31/3), θα πρέπει να είναι η Εθνική ποδοσφαίρου. Η ελληνική ομάδα δεν έδωσε συνέχεια στην πετυχημένη πρεμιέρα του 2ου ομίλου των προκριματικών του Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ, με την ισοπαλία στην Ισπανία και εμφανίστηκε και πάλι άνευρη στο χορτάρι του γηπέδου της Τούμπας.

Οι παίκτες του Τζον Φαν’τ Σιπ δεν κατόρθωσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες και άφησαν δύο βαθμούς απέναντι στους Γεωργιανούς, οι οποίοι είχαν δείξει ότι είναι μαχητικοί και στις δύο ήττες τους από Σουηδία (1-0) και Ισπανία (2-1, με γκολ στις καθυστερήσεις)... Από το 8΄ και την πρώτη ευκαιρία της, με ένα σουτ του Τζόλη έξω από την περιοχή που κατέληξε άουτ, η Ελλάδα δεν απείλησε καθόλου.

Οπως και στη Γρανάδα, όπου ισοφάρισε χωρίς καν τελική προσπάθεια πριν από το εύστοχο πέναλτι του Μπακασέτα, η ελληνική εθνική κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ από το... πουθενά, με αυτογκόλ του Κακαμπάτζε στο 76΄, έπειτα από σέντρα του Λημνιού από τα δεξιά. Κι ενώ η τύχη φάνηκε να χαμογελά και πάλι στους διεθνείς, τα δεδομένα άλλαξαν άμεσα.

Οι Γεωργιανοί, οι οποίοι σε όλο το ματς ήταν πιο απειλητικοί, ισοφάρισαν δύο λεπτά αργότερα με καταπληκτική προσπάθεια και σουτ του Κβαρατσκέλια. Μάλιστα, ως το φινάλε οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που αναζήτησαν ένα δεύτερο γκολ, βάζοντας δύσκολα στον Βλαχοδήμο, ο οποίος χρειάστηκε να επέμβει σε 2-3 περιπτώσεις... Η Γεωργία μετρούσε έξι ήττες σε επτά ματς με την Ελλάδα και αυτή ήταν η δεύτερη μεταξύ τους ισοπαλία.

Στο άλλο ματς του γκρουπ, η Ισπανία νίκησε εντός έδρας το Κόσοβο με 3-1 (34΄ Ολμο, 36΄ Φ. Τόρες, 75΄ Μορένο / 70΄ Χαλίμι).

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου: Ισπανία (3αγ.) 7β., Σουηδία (2αγ.) 6β., Ελλάδα (2αγ.) 2β., Γεωργία (3αγ.) 1β., Κόσοβο (2αγ.) 0β..

ΕΛΛΑΔΑ (Τ. Φαν’τ Σιπ): Βλαχοδήμος, Μπακάκης (42΄ Μαυρίας), Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Ζέκα, Μπουχαλάκης (87΄ Σιώπης), Φορτούνης, Μπακασέτας (71΄ Μασούρας), Τζόλης (46΄ Λημνιός), Παυλίδης (70΄ Γιακουμάκης).

ΓΕΩΡΓΙΑ (Β. Σανιόλ): Λόρια, Κακαμπάτζε, Ντβάλι, Κάσια, Γκιορμπελίτζε, Κανκάβα, Αμπουργιανιά (74΄ Κβίλια), Λομπχανίτζε (84΄ Τζιγκουάρι), Κιτεϊσβίλι (84΄ Κβεκβεσκίρι), Κβαρατσκέλια, Ζιβζιβάτζε (63΄ Κβιλιτάια).