Όρθια στη Γρανάδα η Εθνική και 1-1 με την Ισπανία!

Όρθια στη Γρανάδα η Εθνική και 1-1 με την Ισπανία!

Ιδανική αφετηρία της Εθνικής ποδοσφαίρου στον 2ο όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ, καθώς το βράδυ της Πέμπτης (25/3) «έκλεψε» έναν βαθμό στο «Νουέβο Λος Κάρμενες» της Γρανάδα από την ανανεωμένη μεν, αλλά πάντοτε δυνατή Ισπανία! Η ομάδα του Τζον Φαν’τ Σιπ αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 και έδειξε ότι θα προσπαθήσει να διεκδικήσει την επιστροφή της στις μεγάλες διοργανώσεις. Στη δυσκολότερη έδρα του γκρουπ, η Ελλάδα δεν φοβήθηκε το ματς ούτε μετά το «άνευρο» πρώτο ημίχρονο και εκμεταλλεύτηκε ένα απρόσμενο δώρο για να ισοφαρίσει και κρατήσει ως το φινάλε το αποτέλεσμα.

Οι Ισπανοί είχαν την κυριαρχία στην κατοχή στο πρώτο ημίωρο, ωστόσο δεν ήταν απειλητικοί, με μόνη καλή στιγμή ένα διπλό σουτ του Κόκε στο 14΄, που κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Οι Ιβηρες «χτύπησαν» το «καμπανάκι» στο 32΄ με το οριζόντιο δοκάρι σε σουτ του Ντάνι Ολμο και άνοιξαν το σκορ στο επόμενο λεπτό. Ο Κόκε έπιασε στον ύπνο την ελληνική άμυνα με πάσα στην καρδιά της περιοχής. O Αλβαρο Μοράτα κοντρόλαρε εξαιρετικά και πλάσαρε στην κίνηση με το αριστερό, νικώντας τον Βλαχοδήμο.

Η ανανεωμένη Εθνική Ισπανίας είχε μεν τη μπάλα στα πόδια όμως έδειχνε ασύνδετη. Οι αλλαγές του Τζον Φαν’τ Σιπ, που πέρασε στο χορτάρι τους Τζιόλη και Σιώπη, «ανέβασαν» τις γραμμές της Ελλάδας. Χωρίς, πάντως, κατοχή της μπάλας και δίχως καμία τελική, η ελληνική ομάδα ισοφάρισε στο 57΄, όταν ο Ινιγο Μαρτίνεθ έδιωξε τη μπάλα στην περιοχή των γηπεδούχων και στη συνέχεια βρήκε και ανέτρεψε τον Μασούρα. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Μπακασέτας, υποχρεώνοντας τους Ισπανούς να δεχθούν το πρώτο εντός έδρας γκολ έπειτα από δύο χρόνια!

Τελευταίος αντίπαλος που είχε σκοράρει στην Ισπανία ήταν ο Νορβηγός Τζόσουα Κινγκ, στις 23 Μαρτίου 2019. Εκτοτε, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε είχε να δεχθεί γκολ στην έδρα της για 712 λεπτά... Αυτή ήταν η πρώτη ισπανική «γκέλα» στη Γρανάδα, όπου ως το παιχνίδι με την Ελλάδα μετρούσε επτά νίκες σε ισάριθμα ματς!  Στο άλλο ματς του ομίλου της Εθνικής, η Σουηδία ξεκίνησε «με το δεξί», και επιβλήθηκε εντός έδρας της Γεωργίας με 1-0, χάρη σε γκολ του Κλάεσον στο 35΄.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λ. Ενρίκε): Σιμόν, Μάρκος Γιορέντε, Ράμος (46΄ Ινιγο Μαρτίνεθ), Γκαρθία, Γκαγιά, Ολμο (65΄ Πέδρι), Ρόδρι, Κόκε (72΄ Τιάγκο Αλκάνταρα), Φεράν Τόρες (72΄ Ογιαρθάμπαλ), Μοράτα, Κανάλες (65΄ Μπράιαν Χιλ).

ΕΛΛΑΔΑ (Τ. Φαν’τ Σιπ): Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Παπαδόπουλος, Τζαβέλας, Τσιμίκας (80΄ Κυριακόπουλος), Μπουχαλάκης, Ζέκα, Μάνταλος (46΄ Τζόλης), Λημνιός (46΄ Σιώπης), Μασούρας (65΄ Φορτούνης), Μπακασέτας (78΄ Γιακουμάκης).