Η Γουίκομ θέλει να παίξει με τη Ντέρμπι του Ουέιν Ρούνεϊ και στα δικαστήρια...

Η Γουίκομ θέλει να παίξει με τη Ντέρμπι του Ουέιν Ρούνεϊ και στα δικαστήρια...

Το σαββατιάτικο (8/5) εντός έδρας 3-3 της Ντέρμπι Κάουντι με την ουραγό της Championship Σέφιλντ Ουένσντεϊ δεν της κόστισε. Η ομάδα του κόουτς Ουέιν Ρούνεϊ κατόρθωσε στην τελευταία αγωνιστική να τερματίσει μία θέση πάνω από τη «ζώνη» του υποβιβασμού και να σώσει την κατηγορία, με τον παλαίμαχο σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να τονίζει αμέσως μετά πως «χρειαζόμαστε σταθερότητα εκτός γηπέδου». Ο Ρούνεϊ αναφερόταν στην αποτυχημένη προσπάθεια αγοράς του συλλόγου από έναν Σεΐχη από το Αμπου Ντάμπι, αλλά και στην αναμονή για την έγκριση της αγγλικής ομοσπονδίας για τη μεταβίβαση των μετοχών στον Ισπανό επιχειρηματία Ερικ Αλόνσο.

Μονάχα που δεν αποκλείεται η Ντέρμπι να μην αποφύγει άμεσα νέες εξωαγωνιστικές «αναταράξεις»... Η Γουίκομ, που υποβιβάστηκε με τις Ρόδεραμ και Σέφιλντ Ουένσντεϊ, προτίθεται να φτάσει ως τα δικαστήρια ζητώντας αφαίρεση βαθμών της Ντέρμπι για παράβαση τον κανονισμό δαπανών, ώστε να παραμείνει στη δεύτερη τη τάξει του αγγλικού ποδοσφαίρου με «γκολ» έπειτα από «πάσα» των δικογραφιών.

Ο ιδιοκτήτης της Γουίκομ, Ρομπ Κούχιγκ, μεγαλοδικηγόρος στο επάγγελμα (και άλλοτε υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ορλεάνης - πρώτος από αριστερά στη φωτό κάτω), τόνισε στην ιστοσελίδα The Athletic πως «έχουμε υποχρέωση προς τους οπαδούς μας, τους παίκτες και τους προπονητές μας να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα να τηρηθούν οι κανόνες». Υπάρχει, άλλωστε, ένα δεδικασμένο, που μπορεί να αλλάξει την κατάσταση.

Η Ντέρμπι απαλλάχθηκε μεν τον περασμένο Αύγουστο από δύο κατηγορίες, αυτή της (εικονικής;) πώλησης της έδρας του συλλόγου, του «Pride Park», στον ιδιοκτήτη Μελ Μόρις, αλλά και για όρους του Financial Fair Play σε ό,τι αφορά σε δαπάνες και απόσβεση στην αξία του ρόστερ. Μονάχα που η αγγλική ομοσπονδία κατέθεσε έφεση για τη δεύτερη κατηγορία και η ετυμηγορία αναμένεται. Ο Κούχιγκ θέλει να διερευνήσει το θέμα, ώστε αν υπάρχει παρατυπία, να εκμεταλλευτεί την πιθανή τιμωρία της ομάδας του Ρούνεϊ.

Η ποινή θα είναι κατά πάσα πιθανότητα αφαίρεση βαθμών, όπως συνέβη πέρσι και με τη Σέφιλντ Ουένστνεϊ, η οποία τιμωρήθηκε με -12 για οικονομικές παραβάσεις και με την έφεσή της η ποινή μειώθηκε στο -6. Ωστόσο, η αφαίρεση ίσχυσε από την επόμενη περίοδο και αν η Σέφιλντ είχε στη φετινή Championship αυτούς τους βαθμούς, θα είχε παραμείνει στην κατηγορία... Στη Γουίκομ θέλουν να διαπιστώσουν αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για ένσταση και αν ενδεχόμενη τιμωρία επιφέρει στη Ντέρμπι μείωση βαθμών στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν ή από την επόμενη.