Η διύλιση του «ψύλλου»

Η διύλιση του «ψύλλου»

Η Μπαρτσελόνα μόλις είχε κατακτήσει το 31ο Κύπελλο Ισπανίας στην ιστορία της. Ο πρώτος τίτλος της από το 2019 και συνάμα ο πρώτος του Λιονέλ Μέσι ως αρχηγού της ομάδας. Εβαλε δύο γκολ, εξαιρετικά και τα δύο. Το ένα από αυτά θα μείνει στην ιστορία των κορυφαίων στιγμών του θεσμού. Ολα αυτά, όμως, πέρασαν σε δεύτερη μοίρα. Το 4-0 επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Λα Καρτούχα» της Σεβίλλης ξεχάστηκε πολύ γρήγορα. Το ματς που ενδιέφερε, πλέον, ήταν η ανάλυση κάθε κίνησης και κουβέντας του Αργεντινού, του περίγυρού του, των συμπαικτών του και του προέδρου, Τζουάν Λαπόρτα. Ο «ψύλλος», όπως είναι το παρατσούκλι του Μέσι, άρχισε να διυλίζεται.

«Αυτό το Κύπελλο είναι πολύ ξεχωριστό για εμένα. Είναι το πρώτο ως αρχηγός», είπε και συνέχισε αλλάζοντας εντελώς την ουσία σε σύγκριση με όταν ήταν πρόεδρος ο Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου. Από το «η διοίκηση κάνει ακροβατικά και κλείνει τρύπες, δεν υπάρχει πρότζεκτ» του καλοκαιριού, στο: «αυτή είναι μια δύσκολη σεζόν, μεταβατική, με πολλούς νεαρούς παίκτες. Μας πήρε χρόνο για να βρούμε τα πατήματά μας. Χάσαμε πολλούς βαθμούς από αφέλεια, αλλά μας δόθηκε η ευκαιρία να μειώσουμε τη διαφορά μας από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο πρωτάθλημα. Τώρα, πάμε να παλέψουμε και για εκείνον τον τίτλο. Εχει δρόμο ακόμη και πολλά μπορούν να συμβούν».

Καθώς οι συμπαίκτες του έκαναν ουρά για να βγουν μια φωτογραφία μαζί του και με το Κύπελλο, η ερώτηση ήταν μήπως ξέρουν κάτι παραπάνω και τελικά αυτή η σκηνή δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια αναμνηστική φωτογραφία γιατί θα φύγει. Αλλαξε και πάλι, όμως, η αίσθηση όταν η σύζυγός του Αντονέλα Ροκούτσο ανάρτησε στα social media ένα μήνυμα με το χέρι στην καρδιά, στη μεριά του σήματος της Μπαρτσελόνα. «Χαίρομαι για τους συμπαίκτες μου, ιδίως τους νεότερους, αυτούς που κατέκτησαν τον πρώτο τους τίτλο. Αυτό το Κύπελλο θα μας κάνει καλό μετά από μια σεζόν τόσο περίπλοκη. Κρίμα που δεν έχουμε και τον κόσμο μας για να μπορέσουμε να την πανηγυρίσουμε μαζί του», κατέληξε. Ενα μήνυμα ίσως; Βλέπει μέλλον σ' αυτή την ομάδα;

Ο πρόεδρος Τζουάν Λαπόρτα είναι αισιόδοξος. «Ο Λέο έχει γερές ρίζες στον σύλλογο. Είμαι σίγουρος ότι θέλει να παραμείνει που είναι κι αυτό που επιθυμούμε περισσότερο απ' όλα. Αγαπάει τη Μπαρτσελόνα και εμείς τον αγαπάμε», δήλωσε. Ο παράγοντας των «μπλαουγκράνα», πάντως, δεν ξεκαθάρισε αν βλέπει τον Ρόναλντ Κούμαν και του χρόνου στον πάγκο του κλαμπ. Κι αφού έσβησαν τα φώτα στην Ανδαλουσία συνεχίστηκε η ανάλυση.

Ο Λαπόρτα, λέγεται, έχει μεταφέρει στον Μέσι πως θα κάνει τα πάντα για να του δώσει ένα πρότζεκτ το οποίο θα φέρει τη Μπαρτσελόνα και πάλι σε πρώτο πλάνο στο Champions League. «Θα κάνουμε ότι χρειαστεί να κάνουμε και όλα θα γίνουν όπως πρέπει», πρόσθεσε. Ξαφνικά, χθες το πρωί ο Ερλινγκ Χάαλαντ άρχισε να ακολουθεί τον Μέσι στο Instagram, ακόμη μια λεπτομέρεια που μπήκε στο... παιχνίδι. Απομένουν κάτι παραπάνω από 70 μέρες μέχρι να ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του. Κάθε μια από αυτές θα είναι γεμάτη σπέκουλα μέχρι ν' ανακοινώσει τί θα κάνει.