Επτά ομάδες της Serie A μπλοκάρουν επένδυση 1,7 δισ. από τη CVC

Επτά ομάδες της Serie A μπλοκάρουν επένδυση 1,7 δισ. από τη CVC

Η επενδυτική «επέλαση» της εταιρίας CVC φαίνεται ότι «πέφτει» πάνω σε... ιταλικό «τοίχο». Ο ιδιωτικός όμιλος κεφαλαίων από το Λουξεμβούργο είχε συμφωνήσει αρχικά να αποκτήσει το 10% των μετοχών της Serie A, με αντίτιμο επενδύσεις ύψους 1,7 δισ. ευρώ, αλλά κυρίως την εμπορική εκμετάλλευση του προϊόντος. Ενώ εξαρχής οι 20 ομάδες της ιταλικής λίγκας είχαν δεχθεί ομόφωνα την κοινοπραξία, τις τελευταίες εβδομάδες άρχισαν «διαρροές».

Η CVC δεν έδειχνε να ανησυχεί, καθώς χρειαζόταν την έγκριση του 70% των συλλόγων και τη σύμφωνη γνώμη των 14 ομάδων της κορυφαίας κατηγορίας της γειτονικής χώρας. Ομως οι πληροφορίες λένε ότι η Γιουβέντους και η Ιντερ άρχισαν να έχουν δεύτερες σκέψεις γι' αυτή τη σύμπραξη. Η πρωταθλήτρια και η ομάδα του Μιλάνο φέρονται να «ενορχήστρωσαν» τη γενικότερη διαφωνία και εκτός από την Μίλαν και την Λάτσιο, δείχνουν να έχουν στη «γωνιά» τους άλλες τρεις ομάδες.

Αν η «εξίσωση» επιβεβαιωθεί, τότε η CVC θα έχει επτά αρνητικές ψήφους και η συμφωνία για την επένδυση θα βρεθεί στον κάλαθο των αχρήστων... Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters αποκάλυψε ότι οι «αντιρρησίες» υπέγραψαν κοινή επιστολή προς τον πρόεδρο της Serie A, Πάολο Νταλ Πίνο, στην οποία αποκαλούν τη συμφωνία «μη βιώσιμη». Παράλληλα, το δημοσίευμα κάνει λόγο για πίεση τουλάχιστον από άλλες οκτώ ομάδες να γίνει δεκτή η σύμπραξη με την εταιρία από το Λουξεμβούργο. 

Η επιστολή στη λίγκα τονίζει επίσης, ότι η εξέλιξη αυτή δεν αποτρέπει τη Serie A από το να αναζητήσει συνεργασίες με άλλους ομίλων κεφαλαίων, για να επιτευχθεί η αύξηση της εμπορικής αξίας του Καμπιονάτο. Ωστόσο, η απρόσμενα υψηλή πρόταση της πλατφόρμας DAZN (που έχει αγοράσει και δικαιώματα του ΠΑΟΚ, για streaming στην Ιαπωνία) για τη νέα τηλεοπτική συμφωνία για την Ιταλία - με προσφορά 850 εκατ. ευρώ ετησίως - επιτρέπει στους μεγάλους ιταλικούς συλλόγους να μην θεωρούν ότι μία συνεργασία με την CVC θα μπορέσει να τους ανεβάσει την αξία.