Εκτός τελικού του Open Αυστραλίας ο Τσιτσιπάς – Ήττα με 3-0 από τον Μεντβέντεφ

Εκτός τελικού του Open Αυστραλίας ο Τσιτσιπάς – Ήττα με 3-0 από τον Μεντβέντεφ

Ο πανύψηλος και φορμαρισμένος Ντανίλ Μεντβέντεφ αποτέλεσε και πάλι ένα απροσπέλαστο «τείχος» για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο ύψους 1,98μ. Ρώσος νίκησε την Παρασκευή (19/2) τον Ελληνα τενίστα με 3-0 σετ στον δεύτερο ημιτελικό του Open Αυστραλίας και προκρίθηκε στον τελικό. Στον αγώνα για το τρόπαιο τον περιμένει ο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και κάτοχος οκτώ τίτλων (και δύο διαδοχικών, το 2019 και 2020) στη Μελβούρνη, Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος είχε επικρατήσει την προηγούμενη μέρα του Ασλάν Καράτσεφ). Ο Τσιτσιπάς δεν έδωσε συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις του - με αποκορύφωμα την ανατροπή στους «8» επί του Ράφα Ναδάλ - και δεν κατάφερε να βρεθεί στον παρθενικό τελικό Γκραν Σλαμ της καριέρας του...

Ο 22χρονος έχασε σχετικά εύκολα τα δύο πρώτα σετ, με 6-4 και 6-2, με «νωθρό» και διόλου απειλητικό σερβίς και, κυρίως, λόγω των 22 αβίαστων λαθών του. Στο πρώτο σετ είδε τον Μεντβέντεφ να κάνει «μπρέικ» στο 5ο γκέιμ, ενώ στο δεύτερο, ο 25χρονος Ρώσος «έσπασε» δις το σερβίς του «Τσίτσι» (στο 3ο και 7ο γκέιμ) και έφτασε εύκολα στο 2-0. Το τρίτο σετ ήταν σαφώς πιο ανταγωνιστικό, αν και ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε πίσω με 3-1 γκέιμ.

Στο 4ο, όμως, «έσβησε» δύο «μπρέικ πόιντ» του Μεντβέντεφ και με δικό του «μπρέικ» ισοφάρισε σε 3-3 και προηγήθηκε και με 4-3. Ενα νέο «σπάσιμο» του Ρώσου, όμως, του χάρισε προβάδισμα 6-5 και μεγάλο, κυρίως ψυχολογικό, πλεονέκτημα. Στη συνέχεια, εκμεταλλεύτηκε απόλυτα το δικό του σερβίς, πέτυχε το 7-5 στα γκέιμ και «σφράγισε» την πρόκριση.

Ο Μεντβέντεφ επιβεβαίωσε ότι είναι ο «κακός δαίμονας» του Τσιτσιπά, με την 6η νίκη του στις 7 μεταξύ τους συναντήσεις και διεύρυνε στα 20 ματς το αήττητό του εδώ και πέντε μήνες (με 12 νίκες επί αντιπάλων του Top-10!). Θα αγωνιστεί στον δεύτερο τελικό Γκραν Σλαμ της καριέρας του, μετά την ήττα του από τον Ναδάλ στο US Open  του 2019.