«Υποσύνολο» ο Έβρος για τον ΣΥΡΙΖΑ

Στην Κουμουνδούρου, ή ξέχασαν ή σκοπίμως παρέλειψαν να βγάλουν χθες, ανακοίνωση για τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ και την ενίσχυση των μέτρων φύλαξης στον Έβρο. Το πρώτο ενδεχόμενο, είναι παντελώς αδύνατον να έχει συμβεί, καθώς τρία κορυφαία στελέχη οι Γ. Τσίπρας, ο Θ Δρίτσας και ο Π. Ρήγας - στην παλιά κομματική ορολογία -  είναι οι σκιώδεις υπουργοί άμυνας. Έστω λοιπόν ότι αυτοί ξεχάστηκαν. Ο επιμελέστατος κ. Σπίρτζης δεν θα το έσωζε;  

Οπότε εκτιμώ ότι σκοπίμως αμέλησαν.  

Είτε επειδή συμφωνούν με όσα ανακοινώθηκαν και δεν θέλουν να το πουν, είτε επειδή δεν μπορούν να πουν ότι διαφωνούν χωρίς να εκτεθούν. 
Το τρίτο ενδεχόμενο, είναι ότι καλύφθηκαν πλήρως από τις θέσεις των ευρωβουλευτών τους κ.κ Αρβανίτη και Κούλογλου αλλά ούτε και αυτό θέλουν να πουν.

Οι δυο ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - σε μια πρωθύστερη κόντρα με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη  Μηταράκη για το τελευταίο συμβάν, ξεκαθαρίζουν το πως αντιλαμβάνεται τα πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ στο προσφυγικό σε σχέση με τη στάση της Τουρκίας. Ειδικώς αυτά που συμβαίνουν στον 'Εβρο. 

Ακριβέστερα, αυτά που κάνει ο στρατός, η αστυνομία οι εθνοφύλακες και οι ακρίτες στην ελληνική μεθόριο με την Τουρκία. 
Κάνω μια ελεύθερη δική μου μετάφραση και θα παραθέσω ακολούθως την ακριβή αναφορά τους, γιατί ενδεχομένως να παρανοώ ή να παρεξηγώ και δεν το θέλω. 

Στον 'Εβρο οι ελληνικές αρχές με τυχωδιοκτικές πολιτικές διαχειρίζονται το προσφυγικό ως υποσύνολο των ελληνοτουρκικών διαφορών! 
Τι αναφέρουν στην κοινή τους δήλωση – επίσημη, όχι σε αναρτήσεις και tweets – οι δυο ευρωβουλευτές; 

«Τη χώρα μας δυσφημούν όσοι με τυχοδιωκτικές πολιτικές μετατρέπουν τη διαχείριση του προσφυγικού στα σύνορά της (που είναι και σύνορα της Ε.Ε) σε υποσύνολο των Ελληνοτουρκικών διαφορών». 

Δικαιούμαστε να συμπεράνουμε, ότι εφόσον δεν έχει υπάρξει αποδοκιμασία, η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή: Κακώς -  κάκιστα υπεισέρχονται τα ελληνοτουρκικά ως παράγοντας στον τρόπο που η Ελλάδα διαχειρίζεται το θέμα στον Έβρο.

Η ανακοίνωση Αρβανίτη - Κούλογλου είναι γεμάτη από γκρίζες ζώνες και αναφορές για ένα εθνικά ευαίσθητο θέμα, στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μονίμως απέναντι, ακόμη και σε σημαντική μερίδα των ψηφοφόρων του, όπως αποδεικνύουν διαχρονικά οι δημοσκοπήσεις.  
 Από την ορμή να χτυπήσουν την  «απερχόμενη» όπως χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση, χτυπάνε τον ίδιο τους τον πρόεδρο ο οποίος πρέπει να απαντήσει αν όντως πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι «κράτος- πειρατής», αν εφαρμόζει τα ίδια «βρώμικα κόλπα του Ερντογάν» και αν αφήνει « να πεθαίνουν παιδιά στα σύνορα για να μην χαλάσει το αφήγημα περί σωστής φύλαξης των συνόρων». 

Διαβάστε Περισσότερα