Τα σκυλιά κάτι κάνουν, το Liberal προχωράει!

Τα σκυλιά κάτι κάνουν, το Liberal προχωράει!

Ημέρα 59η. Το ημερολόγιο του πλοίου συνεχίζει να ενημερώνεται (έκπληξη;) και το ηθικό του πληρώματος είναι υψηλό. Από τις ακτές ακούγονται τα γαυγίσματα των πεινασμένων σκύλων, αλλά το Liberal προχωράει. «Καταδικασμένο» να συνεχίσει το ταξίδι του σε ένα εχθρικό περιβάλλον. Μην μου πείτε ότι η εικόνα αυτή δεν είναι πιο ελκυστική από εκείνη με το καραβάνι! Τι νομίζουν οι πραιτοριανοί του Αλέξη; Εμείς μπορούμε καλύτερα!

Μέσα σε 59 μόλις ημέρες έχουμε συμπαθητικές επιτυχίες. Να «πιάσουμε» πολλές φορές περισσότερους από 50.000 ξεχωριστούς χρήστες μέσα στην ημέρα, να γίνουν τα θέματά μας ειδήσεις στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, να γίνουν τα ρεπορτάζ μας viral στα κοινωνικά δίκτυα. Δεν θα σας πω ότι έχουμε καταφέρει στην πραγματικότητα κάτι περισσότερο από μία καλή εκκίνηση. Δεν έχουν νόημα οι σαμπάνιες επειδή κατορθώσαμε να βγούμε από το λιμάνι! Θα ήταν σαν να πανηγυρίζαμε που μπήκαμε στην πισίνα να παίξουμε έναν αγώνα πόλο και συνεχίζουμε όσοι παίκτες ξεκινήσαμε! Ο στόχος μας είναι πολύ μεγαλύτερος. Θα ανοιχτούμε στη θάλασσα κι όπου μας βγάλει!

Από την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι στον αέρα το forum του Liberal. Ένας χώρος ανοικτού διαλόγου, ανοχής και δημιουργίας. Θα προσπαθήσουμε να οικοδομήσουμε μαζί με εσάς, τους αναγνώστες, ένα φιλόξενο χώρο όπου θα συναντηθούν οι νέοι άνθρωποι με τους ανθρώπους της αγοράς και της παραγωγής. Θα δοκιμάσουμε με τον καιρό πολλά νέα εγχειρήματα. Κάποια στιγμή θα αφήσουμε τα πληκτρολόγια, θα σηκωθούμε από τους καναπέδες και θα πάμε να κάνουμε και πιο όμορφα πράγματα. Ο σύντροφος Ανδρέας Ζαμπούκας έχει ήδη φέρει έναν κατάλογο με προτάσεις. Κι επειδή είναι πολύ δημοκρατικός θα δεχτεί κι άλλες! Από επισκέψεις σε μουσεία, μέχρι μουσικές και ποιητικές βραδιές! Ο σκοπός, πάντως, θα παραμείνει ο ίδιος! Να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας και να ανοίξουμε νέους δρόμους!

Είχαμε υποσχεθεί ότι θα έχουμε και χρηματιστηριακές τιμές! Από τη Δευτέρα, λοιπόν, ξετυλίγεται το κουβάρι των αγορών. Το πρώτο πιάτο του μενού περιλαμβάνει τη χρηματιστηριακή κορδέλα και ορισμένες μόνο σελίδες τιμών. Μέσα στον πρώτο μήνα πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να σας παρουσιάσουμε μία ξεχωριστή σελίδα με επενδυτικές ειδήσεις και η συνέχεια σας υποσχόμαστε ότι θα είναι ακόμη πιο συναρπαστική! Απλά κρύβουμε λόγια, διότι και οι τοίχοι έχουν αφτιά!

Το liberal.gr είναι καταδικασμένο να κάνει συνεχώς νέα πράγματα. Αλλιώς θα βαρεθούμε εμείς οι ίδιοι! Δεν υπάρχει πιο άθλια κατάσταση από ένα πλοίο που ταξιδεύει χωρίς να συμβαίνει το παραμικρό. Να έχεις να αντιμετωπίσεις τη μονοτονία του απέραντου γαλάζιου του ουρανού και της θάλασσας! Σε αυτές τις περιπτώσεις ακόμη και οι ανταρσίες μπορεί να αποδειχτούν χρήσιμες, αρκεί να σπάνε τη μονοτονία και να έχουν να προσφέρουν κάτι…

Όταν τελειώσει το ταξίδι με τις πολλές και μοναδικές ξεχωριστές σελίδες του liberal.gr (σιγά μην μείνουμε μόνο στο forum και στα επενδυτικά νέα) και εξασφαλιστεί ότι θα έχει δημιουργηθεί ένας χώρος πραγματικής και ελεύθερης ενημέρωσης, θα κάνω αυτό που πάντα ήθελα! Θα ανοίξω τον… φούρνο! Εντάξει! Δεν πρόκειται να εγκαταλείψω το πλοίο στην τύχη του. Θα γράφω! Χωρίς αυτό θα είναι σαν να πάψω να αναπνέω. Αλλά δεν θα είμαι ο βασικός μέτοχος, ο διευθυντής και ο αρθρογράφος. Ας μείνει χώρος και για άλλους! Άλλος θα είναι ο διευθυντής και οι εργαζόμενοι θα ελέγχουν με θεσμικό τρόπο την ποιότητα του προϊόντος. Αυτό είναι μία υπόσχεση!

Μέχρι τότε, όμως, έχουμε κουπί! Διότι ανοιγόμαστε σιγά – σιγά στα ανοικτά και η επόμενη ξηρά απέχει χιλιάδες μίλια. Και στο μεταξύ μας περιμένουν θύελλες και άγριες θάλασσες. Και κυρίως πολύ μοναξιά. Τόση που στα όνειρά μας θα θέλουμε να θυμηθούμε το γαύγισμα των σκύλων την ώρα που βγαίναμε από το λιμάνι. Και θα μας φαίνεται σαν να τραγουδούσαν οι μούσες…

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]