Στην Νέα Δημοκρατία όλα καλά; Απλώς ρωτώ!

Περίπου ογδόντα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θεώρησαν καλό να απουσιάσουν από την ψηφοφορία για την παραπομπή του Π.Πολάκη, μετά από μήνυση που υπέβαλε ο δημοσιογράφος Γ. Κουρτάκης.

Προσωπική αδιαφορία; Έλλειψη συντονισμού; Υπόγεια κατεύθυνση;

Το ένα χειρότερο από το άλλο. Για μια ακόμα φορά η Νέα Δημοκρατία φάνηκε ανοργάνωτη -για να χρησιμοποιήσω μια κομψή και επιεική έκφραση.

Στο τέλος της ημέρας ο Π. Πολάκης μίλησε θριαμβευτικά για « ηθική και πολιτική νίκη».

Φαίνεται πως τουλάχιστον 80 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν μνήμη χρυσόψαρου. Λησμόνησαν κιόλας ποιος πρωταγωνίστησε στην παραπομπή δύο πρώην πρωθυπουργών και οκτώ υπουργών για την υπόθεση Novartis. Λησμόνησαν ποιος δήλωσε πως «αν δεν βάλουμε 2-3 στην φυλακή δεν κερδίζουμε εκλογές». Λησμόνησαν ποιος δήλωσε πως «η δεύτερη φορά Αριστερά, δεν θα είναι σαν την πρώτη», εννοώντας πως θα είναι πιο σκληρή και πιο αμείλικτη.

Και τέλος δεν αντιλήφθηκαν πως με την επιπόλαιη στάση τους ουσιαστικά αγνόησαν έναν δημοσιογράφο -θύμα του υβριστή- που έδωσε αγώνες, με προσωπικό κόστος, για να νικήσει η Νέα Δημοκρατία και αυτοί να είναι σήμερα βουλευτές.

Πολλά λάθη από πολλούς, χωρίς καμιά δικαιολογία.

Για να προλάβω τυχόν ενστάσεις, ξεκαθαρίζω πως η πολιτική δεν έχει σχέση με τον ρεβανσισμό. Στην πολιτική δεν χωρεί η εκδίκηση, καθώς έτσι αναπαράγεται ένα νοσηρό κλίμα.

Όμως δεν νοείται πολιτική χωρίς δικαιοσύνη. Δεν νοείται πολιτική χωρίς απόδοση πάσης φύσεως ευθυνών.

Η πολιτική είναι σε τελική ανάλυση ένα παίγνιο ισχύος. Είσαι μεγαλόψυχος απέναντι σε αυτόν που ξέρεις πως και αυτός θα φανεί μεγαλόψυχος και τιμωρός απέναντι σε αυτόν που ξέρεις -γιατί σου το έχει πει- πως θα φανεί σκληρός και αμείλικτος απέναντι σου.

Διαφορετικά να πάτε να γραφτείτε στους προσκόπους.

Στον αντίπαλο σου, που δεν ορρωδεί μπροστά σε τίποτα, δεν του προσφέρεις μιαν ανέλπιστη πολιτική και επικοινωνιακή νίκη. Με αυτούς τους ανθρώπους δεν είσαι ποτέ «υπεράνω».

Έγκλημα και τιμωρία.

Είναι λογικό αυτή η ανεύθυνη στάση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να έχει προκαλέσει πικρία, οργή, αγανάκτηση, απογοήτευση και κυρίως πολλά ερωτηματικά. Ερωτηματικά που αφορούν τόσο την οργανωτική επάρκεια της κοινοβουλευτικής ομάδας όσο και τις πολιτικές της ευαισθησίες.

Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να ξεχάσουν τα πεπραγμένα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και δεν πρέπει να τα ξεχάσουν. Και την ίδια απαίτηση έχουμε και από όλους τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Οι τελευταίοι, καλόν είναι να μην συγχέουν την πολιτική με τις δημόσιες σχέσεις. Πολιτικός πολιτισμός δεν επιδεικνύεται στους αγριάνθρωπους της πολιτικής. Μετά, μην διαμαρτύρονται όταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τους απειλούν με την «δεύτερη φορά Αριστερά».

Σήμερα δεν ήταν μια καλή ημέρα για την Νέα Δημοκρατία.