Οι ροζογαλάζιοι ξανάρχονται

Η Κουμουνδούρου αποτυγχάνει να πείσει ακόμη και το σκληρό πυρήνα των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ ότι πατέρας όλων των δεινών είναι ο πρωθυπουργός και έτσι η στρατηγική της να βαφτίζει όλα τα προβλήματα με το όνομα «Μητσοτάκης», εκτός από πληκτική αποδεικνύεται και ατελέσφορη.  Ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων που δηλώνει ότι ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, επικροτεί στις δημοσκοπήσεις, τομείς της κυβερνητικής πολιτικής ή εκφράζεται ευμενώς για μέτρα και πρωτοβουλίες που λαμβάνονται.

Πρόσφατα, το 36% των ψηφοφόρων που αυτοτοποθετείται στην Κεντροαριστερά, απάντησε ότι το πακέτο μέτρων για την ενεργειακή ακρίβεια, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση ενώ, μόλις προχθές, τρεις στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (ποσοστό 31,2%) εκτίμησε  – κόντρα στη γραμμή της Κουμουνδούρου περί αποτυχημένου ταξιδιού – πως η επίσκεψη και η παρουσία του πρωθυπουργού Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον θα λειτουργήσει θετικά για τα ελληνικά συμφέροντα. 

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πασχίζει να φτιάξει μια «πραγματικότητα» αλλά την πραγματικότητα αυτή δεν την «αγοράζουν» ούτε καν οι άνθρωποι που δεν θα ψήφιζαν ΝΔ ούτε στην άλλη ζωή. Το αδιέξοδο αυτό προσπαθεί να το διαχειριστεί, καταφεύγοντας στο outsourcing, υποστηρίζοντας ενεργά και προβάλλοντας από τα κομματικά του μέσα, στελέχη που βρέθηκα από τα ύψη στο γαλάζιο περιθώριο και που επανέρχονται με τη φιλοδοξία να βοηθήσουν στη σύσταση αντιμητσοτακικού μετώπου.  

«Το βράδυ των εκλογών, τελειώνει η νεοφιλελεύθερη νεοταξική δοκιμασία του ελληνικού λαού» διακηρύσσει μέσα από τις σελίδες της φιλόξενης «Αυγής της Κυριακής» ο πρόεδρος της κίνησης των «Δημοκρατών» ο Νίκος Καραχάλιος ο οποίος εντυπωσιάζει με τη γλωσσοπλαστική του δεινότητα και τη σταυροφορία που αναλαμβάνει για να… απελευθερώσει τη ΝΔ από τους εισοδιστές! 

«Εμείς μαζί με μια «γαλάζια ομάδα» πρώην υπουργών, αυτοδιοικητικών, συνδικαλιστών και νέων στελεχών, έχουμε αρχίσει να διαφοροποιούμαστε συστηματικά, απέναντι στα συστημικά κόμματα και την πιο ανάλγητη έκφρασή τους που είναι η σημερινή μεταλλαγμένη «Ν.Δ. Α.Ε.», αναφέρει στη συνέντευξή του προαναγγέλλοντας το θρίαμβο τους, το βράδυ των εκλογών «Έρχονται οι γαλάζιοι και φεύγουν οι ροζοπράσινοι. Και κρατήστε κάτι ακόμη. Ο κύριος Μητσοτάκης είναι πρόεδρος μιας θητείας…» αποφαίνεται ο επικεφαλής των Δημοκρατών.  

Η μετατόπιση της ΝΔ προς το κέντρο και η πολιτική κυριαρχία του Μητσοτάκη σε αυτό το χώρο, δημιουργεί σε αρκετούς την εντύπωση ότι με αυτόν τον τρόπο, αδυνατίζει η δεξιά πτέρυγά της και έτσι δημιουργούνται ευκαιρίες σε διάφορα «εταιρικά σχήματα» να την πλαγιοκοπήσουν. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρέχει κάθε συνδρομή σε όποιον «πικραμένο γαλάζιο» εμφανιστεί στο πολιτικό στερέωμα, προ της κάλπης, για δύο λόγους. Αφενός, γιατί προσβλέπει και στο ροκάνισμα της δύναμης της ΝΔ από τα δεξιά και αφετέρου, διότι του είναι εξαιρετικά χρήσιμο, ένα «ανταλλακτικό» τύπου ΑΝΕΛ για πάσα μετεκλογική χρήση. Ευτυχώς είναι τόσο αναγνωρίσιμο το ροζογαλάζιο μέτωπο και το service που έχουν παράσχει στην Κουμουνδούρου από το 2015 έως και όσο χρειαστεί…