Ο νομιμοποιητικός φερετζές κάθε αρνητή

Συμφωνώ απολύτως με την άποψη ότι σε μια κανονική χώρα το ακαταδίωκτο των επιτροπών που διαχειρίζονται την πανδημία δεν θα 'πρεπε να υπάρχει. Πλην δεν είμαστε κανονική, οπότε καλώς θεσπίστηκε κι ας εξανίστανται σήμερα αυτοί που αύριο-μεθαύριο θα πάνε να καταθέσουν μήνυση εναντίον του Τσιόδρα επειδή πρότεινε την υποχρεωτικότητα της μάσκας και εναντίον της Παγώνη επειδή βγαίνει στην τηλεόραση και μιλά υπέρ των εμβολιασμών.

Συμφωνώ θεωρητικώς μ' αυτούς που λένε ότι οι διαρκείς αναφορές των μέσων ενημέρωσης στα κορονοπάρτι αντί να μειώνουν το φαινόμενο λειτουργούν ως κράχτης του, πλην πρακτικώς αποδείχτηκε πως αν δεν έβγαζαν οι τηλεοράσεις τους εξοργισμένους περιοίκους της πλατείας Βαρνάβα και Αγίου Γεωργίου ακόμα θα χόρευε εκεί η ασυνείδητη πιτσιρικαρία και το αντιεξουσιαστικό συνονθύλευμα, στο όνομα της δήθεν ελευθερίας.

Μόνο όταν όλες οι κάμερες στήθηκαν μπροστά στο κατουρημένο άγαλμα εδέησε η αστυνομία να κουνηθεί, ξεφεύγοντας επιτέλους από το σύνδρομο της Νέας Σμύρνης.

Συμφωνώ ιδεολογικώς ότι ο εμβολιασμός δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός για τον πληθυσμό ή για επαγγελματικές ομάδες του, καθαρά πρακτικώς όμως θα είχαμε αποφύγει σωρεία μολύνσεων και επιμολύνσεων αν παραμερίζαμε (όπως η Ιταλία) όλες τις λεπτεπίλεπτες επιφυλάξεις μας και πιάναμε τον ταύρο από τα κέρατα.

Αν δηλαδή τα κράτος ξεκαθάριζε ότι οι γιατροί, νοσηλευτές, εκπαιδευτικοί και γενικώς επαγγέλματα που έρχονται σε συνεχή επαφή με κοινό, είτε θα εμβολιαστούν είτε θα πάνε να κάνουν κάτι άλλο μακριά από την πρώτη γραμμή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις αποδοχές και την εξέλιξη τους. Θα είχαμε γλυτώσει μολύνσεις και θανάτους ων ουκ έστιν αριθμός.

Συμφωνώ θεωρητικώς ότι δεν πρέπει να περιορίζεται η έκφραση γνώμης όσο ψεκασμένης και επικίνδυνης κι αν είναι, αλλά με τούτα και με κείνα τα δημοκρατικά καταλήγουμε να βλέπουμε τους μισούς εξηντάρηδες να μην εμβολιάζονται ενώ μπορούν.

Διότι στο όνομα της ανοχής και της ελευθεριότητας, φτάσαμε να βλέπουμε τριάντα χρόνια σπουδών και κλινικής εμπειρίας ενός γιατρού να μπαίνουν στη ζυγαριά με τη διαδικτυακή σαχλαμάρα του κάθε βλάκα και να κερδίζει η δεύτερη.

Ως που θα πάει αυτό παρακαλώ; Μήπως να το ξαναδούμε το θέμα από άλλη οπτική γωνία, διότι αν το κράτος δεν πατούσε πόδι ούτε τα self tests στα σχολεία θα επιβάλλονταν.

Συμφωνώ με κείνους που λένε ότι η κυβέρνηση έχει άγχος να μας πείσει ότι ο Γολγοθάς τελειώνει κι αυτό την οδηγεί σε λάθη επικοινωνιακής ή και υγειονομικής διαχείρισης.

Όμως διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως με τη μονοσήμαντη κριτική προς την κυβέρνηση. Η αντιφατική κριτική Τσίπρα είναι καταστροφική για τη χώρα όσον αφορά την πανδημία, στην πραγματικότητα προσπαθεί με νύχια και με δόντια να διαιωνιστεί αυτός ο εφιάλτης, δρώντας σαν νομιμοποιητικός φερετζές του κάθε αρνητή και κάθε ψεκασμένου. Μόνο που ειδικά επ' αυτού δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Σε δυο χρόνια θα λυθεί αυτό, υποχρεωτικά.