Μια Κίρκη που μοιάζει του Αλέξη

Μια Κίρκη που μοιάζει του Αλέξη

Το κρυφό όπλο του Αλέξη δεν είναι οι παροχές, όπως νομίζαμε. Είναι το μαγικό ραβδί της Κίρκης. Μ' αυτό το ομηρικό μαραφέτι μεταμόρφωσε τον Κυριάκο από δαιμόνιο εκφραστή των συμφερόντων της ελίτ, σε πανηλίθιο αυτοκαταστροφέα που κάθε μέρα πυροβολεί επίτηδες τα πόδια του, κάνοντας τα αδύνατα δυνατά να χάσει μια πρωθυπουργία που έχει μέσα στα χέρια του.

Θα μου πείτε πως αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς και πως μόνο στην Οδύσσεια οι ναύτες μεταμορφώνονται σε γουρούνια. Λάθος, διότι αν πάρουμε στα σοβαρά αυτά που λέει το Μαξίμου, ο Κυριάκος χτυπήθηκε ξαφνικά από μάγια και ως τώρα (στα καλά καθούμενα, από μόνος του και δίχως να ερωτηθεί) ανήγγελλε ψυχρά στους εμβρόντητους ψηφοφόρους την κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων και την κατάργηση όλων των Σαββατοκύριακων για τους εργαζόμενους.

Σα να λέμε ότι ο άνθρωπος τρελάθηκε ή έπαθε κρίση αυτοτρολαρίσματος και (ακόμα κι αν πίστευε αυτές τις ασυναρτησίες) βάλθηκε να αυτοκτονήσει πολιτικά δια της ειλικρίνειας. Κάτι τον έπιασε κι αντί να κολακεύει ψηφοφόρους λέγοντας τα συνήθη ψέματα των υποψηφίων, αυτός ντύθηκε μπαμπούλας και τριγυρίζει από συγκέντρωση σε συνέντευξη τρομάζοντας τους ψηφοφόρους του.

Αν πιστέψουμε τους κυβερνητικούς, έτσι όπως πάει ο Μητσοτάκης, μέχρι τον Οκτώβριο θα αναγγείλει την πλήρη κατάργηση κάθε σύνταξης, την αναβίωση της δουλοπαροικίας και την επαναφορά του θεσμού της βασιλείας. Κι αν αυτά αποδειχθούν ανεπαρκή για να χάσει αυτοβούλως τις εκλογές, τότε θα βγει και θα αυτοκαταγγελθεί ζητώντας από τον ελληνικό λαό να ψηφίσει όχι αυτόν, αλλά τον Αλέξη.

Μα δεν τα λέει επίτηδες, του ξεφεύγουν, απαντά το Μαξίμου. Και οι πανέξυπνοι που είναι χωμένοι στα υπόγεια του, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να ξεψαχνίζουν κάθε ομιλία ή δήλωση του Κυριάκου, για να ανακαλύψουν ανάμεσα στις λέξεις του τα καλά κρυμμένα διαβολικά σύμβολα του νεοφιλελευθερισμού. Αυτά ξέρετε είναι ωραία όταν διαβάζουμε στην παραλία τον Κώδικα Ντα Βίντσι του Νταν Μπράουν, αλλά καταντάνε αηδία όταν στηρίζουν πάνω τους τα επόμενα τέσσερα χρόνια της ζωής μας.

Υποπτευόμουν βέβαια ότι η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ θα στηριζόταν στην αρνητική διαφήμιση του αντιπάλου του, αλλά όχι και σε τέτοιο σημείο βρε αδερφέ. Έχει και η φοβικότητα τα όρια της. Μα αληθινά πιστεύουν ότι θα πείσουν τον κόσμο πως ο Κυριάκος θα τους φάει τα Σάββατα και τις Κυριακές; Ότι θα πείσουν τον κοσμάκη πως καταργήσει το δώρο των Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα, για να τον κάνει δώρο στις ελίτ ή ότι μόλις αναλάβει θα αρχίσει να απολύει δημοσίους υπαλλήλους; Μα καλά, για τόσο ηλίθιο τον έχουν τον μέσο ψηφοφόρο;

Τέλος πάντων, ας γνωρίζουν ότι ούτε στο 5% των πολιτών δεν φτάνουν οι τερατολογίες τους. Μόνοι τους τα φτιάχνουν, μόνοι τους τα λένε, μόνοι τους τα ακούνε. Και να ξέρουν ακόμα πως υπάρχει ικανό κομμάτι των αναποφάσιστων που ακόμα δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει, περιμένοντας να σιγουρευτεί για το ποιος θα είναι ο νικητής. Αυτούς δεν θα τους πιάσουν οι δημοσκοπήσεις και αυτοί θα είναι που θα ανοίξουν την ψαλίδα ακόμα περισσότερο. Εδώ θα είμαστε…