Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018, 01:02
Τελευταία ενημέρωση: 10:15

-A +A

Κυβέρνηση με άγχος, κυβέρνηση σε αποδρομή

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018, 01:02
Τελευταία ενημέρωση: 10:15
Κυβέρνηση με άγχος, κυβέρνηση σε αποδρομή
-A +A

Του Ιωάννη Σαμέλη*

Παρατηρώντας τις πρώτες κινήσεις των στελεχών της κυβέρνησης με το που μπήκαμε στο 2018, παρατηρεί κανείς ότι αυτά διαπνέονται είτε από υπέρμετρο άγχος για τα πεπραγμένα τους, είτε από ιδεοληπτική αλαζονεία να επιβάλλουν τις παρωχημένες απόψεις τους, καταλαβαίνοντας ότι ο χρόνος στην κλεψύδρα τελειώνει, και η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή.

  • Ο Κος Τσίπρας ζει το τρομακτικό άγχος του ψεύτη που τον κατάλαβαν όλοι , και βγάζει μπροστά το πιο συμπαθές πρόσωπο που διαθέτει για να αλλάξει την εικόνα του. Χαμένος κόπος, καθώς τα λεγόμενα της συντρόφου του καταδεικνύουν την ανησυχία του ότι το πάλαι ποτέ επικοινωνιακό του πλεονέκτημα, έχει μετατραπεί σε μπούμερανγκ, και αχίλλειο πτέρνα του. Όπου και εάν γυρίσει κανείς, μία λέξη ακούγεται για τον Πρωθυπουργό: «Ψεύτης», ό,τι και εάν λέει πλέον, ό,τι και εάν εξαγγέλλει, δεν ακούγεται.

  • Ο Υπουργός Παιδείας Κος Γαβρόγλου απαγορεύει στους μαθητές να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και ζει το όνειρό του ως Ανατολικογερμανός ή Ιρανός την εποχή του Χομεινί. Ξαναζούμε νοοτροπίες παλαιού κομμουνιστικού μπλοκ, όπου ο κόσμος εκεί δεν μπορούσε να ταξιδέψει μην τυχόν και παρασυρθεί από τις σειρήνες του καπιταλισμού. Ας θυμηθούμε μόνον πόσες καριέρες καλλιτεχνών, αθλητών και επιστημόνων καταστράφηκαν γιατί δεν μπορούσαν να φύγουν στην Δύση. Ας ζήσει την ιδεοληψία μόνος του, χωρίς τα παιδιά μας.

  • Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κος Κοντονής, με τις δηλώσεις του για δίκη των Τούρκων αξιωματικών στην Ελλάδα, και τις νομικές ακροβασίες που περιγράφει, θα μας κάνει να ξεχάσουμε και τα νομικά που ξέρουμε. Ξεχειλίζει το άγχος της κυβέρνησης να βρει μια νομική φόρμουλα για να παραδώσει τους 8 Τούρκους αξιωματικούς στον Ερντογάν, άλλωστε εκείνος ισχυρίζεται ότι του το υποσχέθηκαν, και κανείς δεν τολμά να τον διαψεύσει.

  • Ο Υπουργός Μετανάστευσης Κος Μουζάλας που δήθεν αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ασκεί αίτηση ακύρωσης κατά απόφασης χορήγησης ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό, Σάββατο Βράδυ σε αστυνομικό τμήμα, γεγονός πρωτοφανές στα νομικά χρονικά. Τέτοια σπουδή πάντως δεν επέδειξε ποτέ για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης προσφύγων, αλλά και Ελλήνων στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

  • Αποδεικνύεται, πάντως, από τα ανωτέρω γεγονότα, ότι τα στελέχη της κυβέρνησης διαπνέονται από άγχος γιατί ο χρόνος τους τελειώνει. Σπεύδουν να υλοποιήσουν τις ιδεοληψίες τους, ενώ επιδεικνύουν ανθρωπισμό και δικαιωματισμό a la carte, υποκύπτοντας στον μεγάλο φόβο τους έναντι της Τουρκίας, αλλά και στον ακόμη μεγαλύτερο φόβο τους, αυτόν της απώλειας της εξουσίας.

* Ο κ. Ιωάννης Σαμέλης είναι Δικηγόρος-Οικονομολόγος και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα