Η Δραπετσώνα πλήρωνε το ρεύμα της Κηφισιάς. Αυτός ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ!

Η Δραπετσώνα πλήρωνε το ρεύμα της Κηφισιάς. Αυτός ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ!

Του Ανδρέα Ζαμπούκα

Πρώτη είδηση: Η ΔΕΗ αναμένεται να προχωρήσει σε κατάσχεση περιουσίας μεγαλοϊδιοκτήτη, ο οποίος οφείλει στην Επιχείρηση 24.000 ευρώ. Ο συγκεκριμένος πολίτης, παρότι έχει βίλα 1.400 τ.μ. στην Κηφισιά, ήταν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο για τρία χρόνια και δεν πλήρωνε. Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης τα 800 εκατ. από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ τα οφείλουν 60.000 άνθρωποι οι οποίοι είναι πλούσιοι και εντάσσονται σε παρόμοιες κατηγορίες.

Δεύτερη είδηση: Στην ανάκληση αποφάσεων έκδοσης συντάξεων που έφταναν μέχρι και τις 24 χιλ. ευρώ το μήνα, προχώρησε ο υπουργός Εργασίας μετά τη διαπίστωση της εκτεταμένης στρέβλωσης του νόμου Κατρούγκαλου, εξαιτίας της μη πρόβλεψης για ανώτατο πλαφόν. «Το ήξεραν και δεν έκαναν τίποτα» ανέφερε ο κ. Βρούτσης και επισήμανε ότι την ίδια στιγμή επιβαλλόταν στη πλειονότητα των συνταξιούχων μειώσεις στις συντάξιμες αποδοχές τους.

Τρίτη είδηση: Καμένη γη παραδίδει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις ΔΕΚΟ. Ειδικά στα ΕΛΤΑ, στον ΟΑΣΘ, στον ΟΣΕ. Για τις περισσότερες από τις προαναφερθείσες ΔΕΚΟ, έχει δημιουργηθεί από το 2016 ο μηχανισμός του υπερταμείου, που θεωρητικά θα οδηγούσε στην εξυγίανση τους. Το μόνο που έχει πετύχει ως τώρα, είναι η ανασύνθεση ορισμένων νέων διοικήσεων στις ΔΕΚΟ…

Η κυρίαρχη ιδεολογία του έθνους, κυρίως στη Μεταπολίτευση ήταν «Κομμουνισμός με λεφτά»! Ίσως είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που το πετύχαμε, χωρίς να πάρει χαμπάρι κανένας την ιδεολογική βάση του «υπαρκτού νεοελληνισμού» που εδραιώσαμε. Οι πιο «ιντελεκτουάλ» όμως, η πνευματική αφρόκρεμα της Αριστεράς είτε έκανε καριέρα εδώ τραγουδώντας για το «λαό» είτε σπούδασε στα πανεπιστήμια του βρώμικου καπιταλισμού, συσσωρεύοντας πλούτο και εξουσία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επομένως, στα 4,5 χρόνια που πέρασαν, δεν έκανε τίποτε άλλο από το να υπερασπίζεται την «κυρίαρχη εθνική ιδεολογία» μας. Πλιάτσικο ή αδιαφορία στο κράτος με τα λεφτά των άλλων. Κι αυτό το βάφτιζε επανάσταση! Ή τουλάχιστον «προοδευτική κυβέρνηση»…

Ήξεραν καλά τι έκαναν. Όπως ήξεραν καλά τι θα συνέβαινε στο μέλλον. Αλλά αδιαφορούσαν επιδεικτικά, χωρίς καμία αίσθηση ευθύνης, αφού η κάλυψη του μνημονίου τους έδινε την δυνατότητα να μην απολογούνται σε κανέναν.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε την πολυτέλεια δύο καλύψεων και δύο δυνατών άλλοθι, για ολόκληρη την διάρκεια της θητείας του. Την στήριξη των Ευρωπαίων και τον κρατισμό των Ελλήνων. Και στα δύο, η απειλή της ιδεολογικής του «παράνοιας» υπήρξε αρκετά απειλητική ώστε να του αποδώσει σημαντικότατα οφέλη για την ανεύθυνη πολιτική του.

Και τώρα, κάποιος πρέπει να μπει στον κόπο από την κυβέρνηση και να δώσει τον λογαριασμό στους πολίτες. Για την ΔΕΗ, για τον ΟΣΕ που δεν πουλήθηκε ολόκληρος όταν έπρεπε, για τον ΟΑΣΑ, για τον ΟΑΣΘ, για την ΕΥΔΑΠ και για τα ΕΛΤΑ. Για το Ασφαλιστικό που δεν λύθηκε και για όλα τα «πρωτόγονα» κόλπα που κι ένας μπακάλης θα απέφευγε για να διαχειριστεί οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου. Όχι με λόγια αλλά με νούμερα.

Μόνο έτσι θα βρούμε άκρη. Να φτάσει στο σπίτι κάθε φορολογούμενου μία επιστολή και ένα e- mail που να διαιρεί τις τα χρέη και τις ζημιές των ΔΕΚΟ για να καταλάβει ο «λαός» στην Δραπετσώνα πως πλήρωνε το ρεύμα στην Κηφισιά και στην Εκάλη.