Εγκάθετοι βεβήλωσαν την μνήμη του Μίκη

Ένα τσούρμο αριστερών —ήταν δεν ήταν 2000— σε διατεταγμένη υπηρεσία, εξύβριζαν ομαδικά, έξω από την Μητρόπολη, τον πρωθυπουργό που παρέστη στην τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη.

Όπως γράφτηκε αυτοί οι χουλιγκάνοι ουσιαστικά δεν αποδοκίμαζαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά ασελγούσαν στην μνήμη του μεγάλου μας Μίκη. Όταν σε στιγμές εθνικού πένθους ολιγομελείς ομάδες εγκαθέτων βρίσκουν την ευκαιρία να φωνάξουν υβριστικά συνθήματα, αυτή η πράξη βεβηλώνει την μνήμη του νεκρού.

Άθλια η ιδέα αυτών που οργάνωσαν αυτήν την εκδήλωση. Και επειδή τελετάρχης ήταν ο γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, οι ασχήμιες αυτόν βαρύνουν.

Και μην μου πει κάποιος πως «αυθόρμητα» συγκεντρώθηκε αυτό το τσούρμο με τις κόκκινες σημαίες και τα πλακάτ. Στις εκδηλώσεις του ΚΚΕ δεν χωρά ο αυθορμητισμός. Όλα είναι οργανωμένα και περιφρουρημένα.

Οι υβριστές, αν μη τι άλλο, αγνοούσαν την σχέση του Μίκη με την οικογένεια Μητσοτάκη. Αυτή είναι η μια εκδοχή. Η άλλη είναι πως την γνώριζαν, δεν τους άρεσε και έξω από την Μητρόπολη αποπειράθηκαν να την ξαναγράψουν, όπως τους αρέσει.

Στα μέτρα ενός θλιβερού 5%. Δεν αντιλήφθηκαν οι υβριστές και οι καθοδηγητές τους πως έτσι κονταίνουν όχι τον Μητσοτάκη, αλλά τον Μίκη. Συρρικνώνουν το μέγεθός του στα μέτρα του κόμματός τους, ενώ αυτός ήταν και θα παραμείνει μια προσωπικότητα που ανήκει στο Έθνος. Και τελικά τον δικαιώνουν όταν μίλησε για τον αριστερόστροφο φασισμό.

Η πολιτική δράση του Μίκη από την δικτατορία ακόμα ήταν ενωτική. Πώς θα συγκροτηθεί μια πολιτική που θα συσπειρώσει όσο το δυνατόν πιο πολλούς Έλληνες. Δεν υπήρξε διχαστικός, δεν υπήρξε πολωτικός. Και γι΄αυτό άκουσε ουκ ολίγα από τον πολιτικό χώρο ο οποίος σήμερα πρωτοστάτησε στις ύβρεις κατά του πρωθυπουργού.

Το να περιμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μια συγγνώμη από τον Δ. Κουτσούμπα είναι πολυτέλεια. Το κόμμα έχει πάντα δίκιο και οι αγωνιστές με το πιστόλι δεν ζητούν ποτέ συγγνώμη.

Πάντως, τέτοιες εκδηλώσεις μάς κάνουν να κατανοήσουμε ακόμα μια φορά τι άβυσσος μας χωρίζει από τους χουλιγκάνους της πολιτικής.

ΥΓ. Το παραλήρημα Κουτσούμπα στην αποχαιρετιστήρια ομιλία ανήκει στη σφαίρα της ψυχιατρικής.