ΔΕΙΑΔΟΣΤΑΙ σε όλα τα «αντί» ότι τα εμβόλια δεν φτάνουν για όλους

Όλη η προσπάθεια που καταβάλλεται από την κυβέρνηση και τους επιστήμονες προκειμένου να πειστούν να εμβολιαστούν και εκείνοι που δεν το έχουν κάνει μοιάζει ατελέσφορη και απέλπιδα.

Όσες καμπάνιες και να στηθούν, όσες προτροπές και να υπάρξουν, όσες προειδοποιήσεις επιστημόνων και να διατυπωθούν, μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που «ζει» και ενημερώνεται στη σφαίρα των social media θα το πάει μέχρι τέλους.

Δεν τους ενδιαφέρει τι «μάρμαρο» θα πληρώσουν οι ίδιοι, τι «μάρμαρο» θα πληρώσουν οι γύρω τους ή τι «μάρμαρο» θα πληρώσει η χώρα. Όταν ρωτάς κάποιον απ' αυτούς, απαντούν όπως απαντούσαν οι «αντιμνημονιακοί» και οι «αντιευρωπαίοι» το 2015 πριν από το δημοψήφισμα.

Τους έλεγες ότι θα βγούμε από την Ευρώπη και απαντούσαν «Δε με νοιάζει, γιατί τι έχει κάνει η Ευρώπη για μένα;»

Τους έλεγες ότι θα καταρρεύσουν οι τράπεζες και θα χαθεί πολύς εθνικός πλούτος, αν από το ευρώ περάσουμε στη δραχμή και απαντούσαν: «δε με νοιάζει εγώ δεν έχω καταθέσεις».

Τους έλεγες ότι δεν θα μπορούν να ταξιδεύουν με τον τρόπο που ταξίδευαν και σου απαντούσαν «δεν με νοιάζει εγώ δεν ταξιδεύω».

Κανένα επιχείρημα δεν διαπερνούσε τον τοίχο της άρνησης τους και δεν ήταν εύκολο να αντιληφθείς με ποια δεδομένα κατέληγαν σε αυτή.

Το ίδιο και τώρα με τους αντιεμβολιαστές.

Το «ΟΧΙ» τους φουσκώνει το 4ο κύμα της πανδημίας που προβάλλει στον ορίζοντα. Κάποιος πρέπει να βάλει το χέρι του να το σταματήσουμε.

Επειδή ο θεός «απασχολήθηκε» πολύ με τη δημιουργία του «εξυπνότερου λαού του κόσμου» η ευθύνη για την προστασία της δημόσιας υγείας και της οικονομίας πέφτει ολόκληρη στις πλάτες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Ας το κάνουν, όπως ο Τσίπρας με το δημοψήφισμα.

Το «ΟΧΙ» να γίνει υποχρεωτικά «ΝΑΙ» και χωρίς πολλές ερωτήσεις. Φοβάται ο Κυριάκος Μητσοτάκης μήπως τον πουν «Ορμπάν» τα ορκ του διαδικτύου ή τον κατηγορήσει για αυταρχισμό ή διχασμό ο Τσίπρας, η Γεννηματά, ο Κουτσούμπας, ο Βαρουφάκης κι ο Βελόπουλος; 

«Το κοινό καλό δεν υπηρετείται πάντοτε αυθόρμητα» όπως έγραψε στην «Κ» ο καθηγητής Χαρίδημος Τσούκας και η πολιτεία πρέπει να επιβάλει με αναλογικότητα εξουσία και υποχρεωτικότητα. Εργαλεία υπάρχουν. Για τους…πολύ αντιδραστικούς, αντισυστημικούς, αντικυβερνητικούς και όλα τα αντί, ας διαδώσει η κυβέρνηση ότι τα εμβόλια δεν φτάνουν για όλους. Που ξέρεις πόσοι εξαγριωμένοι θα μπουκάρουν στον «Προμηθέα» απαιτώντας «θέλω να εμβολιαστώ αμέσως τώρα, σου λέω». Έχει κυκλοφορήσει από νωρίς και σχετικό ανέκδοτο.